Pateuri din aluat foietaj, cu cașcaval – atât de rumene și aromate, încât vor aduce chiar și vecinii la ușă!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri apetisante din aluat foietaj cu cașcaval. Acestea se obțin deosebit de aromate, fine și delicioase. Unde mai pui, se prepară uimitor de simplu și rapid. Pateurile sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun, în calitate de gustare sau chiar luate la pachet. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu special, ce va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

– 0,5 kg de aluat foietaj fără drojdie

– 180 g de cașcaval

– câteva fire de pătrunjel

– câteva fire de ceapă verde

– sare

– piper negru măcinat

– 2 ouă

– făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Presărați suprafața de lucru cu făină cernută. Luați 250 g de aluat foietaj și întindeți-l într-un blat dreptunghiular, subțire.

2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

3. Spălați verdeața și uscați-o cu ajutorul unui prosop de hârtie. Tocați-o mărunt. Amestecați cașcavalul ras cu verdeața tocată. Potriviți cu sare și piper. Amestecați bine umplutura.

4. Într-un vas mai mic, bateți ușor ouăle. Ungeți blatul cu oul bătut (folosiți 1/4 din ouăle bătute ) cu ajutorul unei pensule.

5. Împărțiți umplutura în două părți egale. Aranjați o parte de umplutură pe blat, astfel încât o margine de blat sa fie liberă. Rulați blatul.

6. Tăiați rulada în 3 părți egale – obțineți 3 pateuri. Faceți niște tăieturi longitudinale cu ajutorul cuțitului, pe partea de sus a pateurilor, păstrând distanța de la bază. Păstrați o distanță de cel puțin 1 cm de la margine. Descoperiți mijlocul pateurilor, doar primele straturi. Repetați procesul cu aluatul rămas.

7. Aranjați pateurile pe tava de copt și ungeți-le bine cu oul rămas. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 210-230 grade pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Aranjați pateurile apetisante pe un platou și serviți-le cu o ceașcă de ceai aromat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1