Pateuri din cartofi cu umplutură delicioasă. Atât de fragede, încât se topesc în gură…

Ați gustat vreodată pateuri din cartofi și brânză? Aceste pateuri cu gust uimitor nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Pateurile se prepară într-un mod original, fără făină, drojdie, lapte și praf de copt, dar sunt foarte fragede și gustoase, cu crustă apetisantă și umplutură delicioasă și aromată. Combinația deosebită de ingrediente oferă acestor pateuri un gust bogat și echilibrat și o aromă seducătoare. Savurați pateurile cu smântână sau sos de iaurt.

Ingrediente

– 400 g de cartofi

– 3 ouă

– 400 g de brânză de vaci grasă

– 2 linguri de amidon de porumb

– 1 legătură mare de ceapă verde

– 1 lingură de ulei

– 2 linguri de griș

– 1.5 pahare de pesmeți

– unt topit

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți brânza într-o strecurătoare tapetată cu un prosop, așezați strecurătoarea într-un bol mare, puneți deasupra o farfurie cu o greutate și lăsați brânza să stea timp de 2 ore, ca să se scurgă excesul de lichid.

2. Spălați cartofii bine cu o perie, apoi înfășurați-i în folie de staniol, puneți-i în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți-i timp de aproximativ 30-40 de minute până vor deveni moi. Lăsați cartofii să se răcească un pic, curățați-i de coajă și pisați-i cu o presă de cartofi sau dați-i prin răzătoare.

3. Frecați brânza printr-o sită și adăugați-o în bolul cu cartofi. Adăugați grișul și amidonul în masa obținută, asezonați cu sare și amestecați bine. Lăsați masa să stea timp de 20 de minute.

4. Fierbeți ouăle, curățați-le și tăiați-le mărunt. Spălați și tăiați ceapa verde, adaugați sare după gust. Combinați ouăle tăiate și ceapa verde cu o lingură de ulei.

5. Formați pateurile de cartofi. Presărați un pic de pesmeți pe palme, luați o lingură din amestecul de cartofi și brânză (acesta este lipicios) și puneți la mijloc 1/2 lingură de umplutură de ouă și ceapă verde. Lipiți pateul atent și treceți-l prin pesmeți.

6. Puneți pateurile într-o tigaie încinsă cu unt topit și prăjiți-le pe ambele părți, la foc mediu până se vor rumeni frumos.

7. Pateurile de cartofi cu umplutură de ouă și ceapă verde este gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1