Pateuri din aluat de cartofi cu umplutură de vară – o gustare delicioasă într-un timp record!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri delicioase, din aluat pe bază de cartofi. Acestea se prepară foarte simplu și rapid, deoarece aluatul nu conține drojdie. Obțineți o gustare caldă deosebit de apetisantă și aromată, ce poate fi servită de sine stătător sau cu legume. În calitate de umplutură puteți folosi practic orice ingrediente preferate, fie legume, carne, ficat, ciuperci sau ouă cu ceapă verde. Experimentați și bucurați-vă familia cu un deliciu irezistibil.

Ingrediente

-5-6 cartofi noi

-2 linguri de făină

-20 g de unt

-1 ou

-varză

-1 morcov

-1 ceapă

-ulei vegetal

-sare

-condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți umplutura: curățați și tocați ceapa. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoare. Tocați varza.

2. Prăjiți ceapa într-o tigaie cu ulei încins, până se înmoaie. Adăugați morcovul ras și varza tocată. Potriviți cu sare și condimente. Amestecați.

3. Prăjiți înăbușit până legumele sunt gata.

4. Pregătiți aluatul: fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă și puțină sare, cu tot cu coajă. Dacă folosiți cartofi vechi, cel mai bine e să-i curățați înainte de a-i fierbe.

5. Pregătiți piureul de cartofi. Amestecați-l cu făina, untul și oul (adăugați oul când piureul se va răci). Obțineți o masă omogenă.

6. Înmuiați mâinile în apă caldă și formați din aluatul obținut niște turte de mărime medie.

7. Pe centrul fiecărei turte aranjați câte puțină umplutură și aduceți marginile turtei spre centru, acoperind umplutura.

8. Prăjiți pateurile într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Acoperiți tigaia cu un capac.

9. Serviți-le cu unt sau smântână.

Notă: La dorință, puteți folosi umplutură cu carne. Fierbeți carnea, apoi dați-o prin mașina de tocat. Amestecați-o cu ceapă, ciuperci, sare și condimente după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1