Pateuri dulci la cuptor, dintr-un aluat cu drojdie pregătit într-un timp record!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de pateuri dulci cu umplutură de vară. Deliciul copilăriei se prepară într-un timp record. Aluatul dospit, preparat foarte simplu este o adevărată găselniță pentru toate gospodinele – veți primi o mare plăcere lucrând cu el. Aceste pateuri delicioase se prepară cu o poftă și dispoziție superbă, sunt delicioase, apetisante și foarte aromate, datorită umpluturii preparate din caise și mere proaspete. Patiseria apetisantă poate deveni un desert original, simplu, dar foarte gustos, alături de o ceașcă de ceai aromat.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

–  700 g de făină cernută

– 50 g de drojdie proaspătă

– 70 ml de ulei vegetal

– 350 ml de apă

– 6 linguri de zahăr

– 0,5 linguriță de sare

– zahăr vanilat după dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 5 mere

– 15 caise mici

– 25 lingurițe de zahăr

– 1 ou + 30-40 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: puneți drojdia într-un bol și fărâmițați-o, folosind furculița. Apoi adăugați în bolul cu drojdie zahărul și frecați ingredientele, până veți obține o masă lichidă omogenă.

2. Turnați în bolul cu drojdie apă caldă, amestecați și adăugați 6-7 linguri de făină cernută. Omogenizați ingredientele, folosind furculița. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați maiaua la un loc cald.

3. Pregătiți umplutura: spălați merele și îndepărtați-le cotorul cu semințe. Tăiați-le cuburi și puneți-le într-un bol aparte. Spălați caisele, îndepărtați sâmburii și tăiați-le cuburi. Adăugați caisele în bolul cu mere și amestecați.

4. Turnați în bolul cu maia 300-350 g de făină cernută și adăugați sarea. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat omogen și lipicios.

5. Turnați în bolul cu aluat uleiul vegetal și iar amestecați. Așezați aluatul pe masa înfăinată, turnați făina rămasă. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios.

6. Împărțiți aluatul în porții mici (aproximativ 25) și formați niște bile.

7. Întindeți din fiecare bilă câte o turtă mică. Așezați pe centrul turtei 1 linguriță de zahăr, apoi 1 linguriță de umplutură. Lipiți bine marginile turtei și formați un pateu. Apoi aduceți capetele pateului spre centru și iar lipiți bine aluatul. Modelați pateul într-o formă ovală. Procedați similar cu ingredientele rămase.

8. Așezați pe tava de copt covorașul de silicon sau pur și simplu ungeți generos tava cu unt. Așezați pateurile în tavă.

9. Amestecați într-un vas 1 ou cu lapte. Ungeți pateurile cu amestecul de ou, folosind pensula de silicon.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați deliciul aromat și apetisant pe un platou.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1