Pateuri originale cu carne, la tigaie – aluatul e perfect și pentru gogoși!

Pateurile sunt deliciile preferate de toată lumea. Indiferent dacă sunt prăjite sau coapte, toate sunt gustoase și aromate în mod unic. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de pateuri cu carne, prăjite la tigaie. Pregătind deliciul după acestă rețetă, veți obține un aluat foarte moale și elastic, după care veți obține niște pateuri apetisante și aromate, cu o crustă fină și crocantă.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 250 ml de apă caldă

– 15 g de drojdie proaspătă (5 g de drojdie uscată)

– 2 lingurițe de zahăr

– 2/3  lingurițe de sare

– 40 ml de ulei vegetal

– 400-450 g (3 pahare) de făină cernută

– ulei vegetal (pentru prăjit)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 300 g carne de porc sau pui

– 2 cepe

– sare

– piper negru măcinat după gust

– condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SUPĂ

– apă

– sare după gust

– 1 frunză de dafin

– boabe de piper negru după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați carnea și fierbeți-o într-o cratiță cu apă, sare, 1 frunză de dafin și piper negru după gust. Lăsați carnea să se răcească în cratiță.

2. Pregătiți aluatul: turnați într-un bol apă caldă, adăugați 0,5 linguriță de zahăr și drojdia proaspătă. Amestecați maiaua și lăsați-o pentru 5-10 minute.

3. În două etape, turnați făină cernută în bolul cu maia. Potriviți ingredientele cu zahărul rămas, 2 linguri de ulei vegetal și sare. Frământați aluatul.

4. Turnați uleiul vegetal rămas (2 linguri) și frământați bine aluatul. Așezați-l pe covorașul de silicon și mai frământați-l timp de 7-10 minute. În timpul frământării, cu niște mișcări mai rapide, bateți aluatul de masă. Ar trebui să obțineți un aluat moale și elastic.

5. Ungeți aluatul cu ulei vegetal, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l pentru 30 de minute.

6. După timpul expirat, iar frământați aluatul și mai lăsați-l pentru 20 minute să se odihnească, acoperind-ul cu folie alimentară.

7. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și tocați-o cuburi mici. Topiți într-o tigaie încinsă untul, apoi prăjiți în aceasta ceapa.

8. Tocați carnea fiartă, folosind mașina de tocat carne. Uniți carnea tocată cu ceapa prăjită într-un bol. Potriviți ingredientele cu condimente după gust. La dorință, puteți adăuga verdeața preferată, preventiv tocată. Amestecați bine umplutura.

9. Împărțiți umplutura în porțiuni a câte 25 g fiecare. Ar trebui să obțineți 13 porții mici.

10. Ungeți mâinile cu ulei vegetal, luați aluatul, așezați-l pe suprafața de lucru și redați-i o formă cilindrică. Împărțiți aluatul în porțiuni a câte 50 g fiecare. Modelați bile din aluatul împărțit, ungeți-le cu ulei vegetal și acoperiți-le cu un fragment de folie alimentară. Lăsați biluțele pentru 5-10 minute.

11. Ungeți făcălețul de lemn cu ulei vegetal, luați o biluță și întindeți o turtă pătrată pe suprafața de lucru.

12. Luați o porție de umplutură și așezați-o pe marginea turtei. Rulați turta, pliind capetele în interior. Lipiți marginea ruloului. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

13. Prăjiți pateurile într-o tigaie încinsă cu o cantitate mere de ulei vegetal, pe ambele părți, la foc moderat, până se vor rumeni frumos. Ar fi de dorit să prăjiți pateurile într-o friteuză.

14. Așezați deliciul apetisant cu crustă crocantă pe o farfurie. Serviți cu mare plăcere. La dorință puteți servi pateurile cu sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1