Pateuri pufoase cu chefir – se pregătesc într-o clipă!

Pateurile sunt delicii de casă preferate atât de copii, cât și de adulți. Pateuri prăjite sau coapte – toate sunt gustoase și aromate în mod unic.

Alegeți umplutura preferată: fructe, legume sau carne și bucurați-vă familia cu pateuri de casă pufoase și delicioase. Vă prezentăm o rețetă simplă și încântătoare de pateuri pentru toate ocaziile.

Ingrediente pentru aluat

– 1 pahar de chefir

– 4 pahare de făină

– 2 ouă

– 2 linguri de ulei

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 2 lingurițe de zahăr

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

– 6 ouă

– ceapă verde

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți umplutura: fierbeți ouăle și tocați-le mărunt, la fel și ceapa verde tocați-o mărunt. Presărați cu sare. Amestecați. Dacă umplutura este prea fărâmicioasă, adăugați puțin unt topit. La dorință, presărați cu piper negru măcinat.

2. Pregătiți aluatul: turnați chefirul într-un bol. Amestecați-l cu bicarbonatul de sodiu și așteptați puțin să intre în reacție. Îndată ce chefirul nu va mai face spumă adăugați sarea, zahărul, uleiul și ouăle. Amestecați cu o furculiță. Treptat adăugați făina cernută și frământați un aluat moale. Obțineți o masă omogenă ce nu se lipește de mâini.

3. Împărțiți aluatul în porții mici și faceți din ele turte. Pe fiecare turtă aranjați câte o porție de umplutură și formați pateurile.

4. Prăjiți pateurile într-o tigaie cu ulei încins

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1