Pateuri pufoase cu mere și scorțișoară – o aromă irezistibilă!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de pateuri ideale cu mere. Pateurile cu mere reprezintă un deliciu foarte popular, care poate fi pregătit în orice perioadă a anului. Veți obține pateuri pufoase, aromate și uimitor de delicioase, care vă vor cuceri din prima. Preparați și uimiți familia dragă cu delicii superbe, preparate din cele mai accesibile ingrediente.

INGREDIENTE  

– 1 ou + 1 ou pentru a unge pateurile

– 3 linguri de zahăr

– 200 ml de lapte cald

– 8 g de drojdie proaspătă sau 4 g de drojdie uscată

– 200 g de unt

– 3,5 pahare de făină proaspătă

– vanilie

– 1 priză de sare

– puțin zahăr brun pentru a presăra pateurile

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE UMPLUTURĂ 

– 700-800 g de mere

– 3 linguri de zahăr

– 0,5 lămâie

– scorțișoară după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți plămădeala: combinați într-un bol laptele cald cu drojdia și zahărul. Amestecați ingredientele și lăsați-le pentru 10 minute.

2. Spargeți oul în bolul cu plămădeală și adăugați vanilia după gust. Amestecați puțin compoziția și adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul.

3. Frământând aluatul adăugați sarea și untul moale la temperatura camerei. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l pentru 1 oră să crească.

4. Pregătiți umplutura: spălați bine merele, decojiți-le și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele cuburi.

5. Înăbușiți merele într-o tigaie, la foc mediu, adăugând zahăr și sucul unei jumătăți de lămâie, timp de 20 de minute, până se evaporă lichidul. Opriți focul. Potriviți umplutura cu scorțișoară. Amestecați-o și lăsați-o să se răcească.

6. Puneți aluatul pe masa înfăinată, mai frământați-l puțin apoi redați-i o formă cilindrică. Împărțiți aluatul în 18 părți egale. Modelați bile din aluatul împărțit și iar acoperiți-le cu prosop sau folie alimentară. Lăsați bilele pentru 15 minute să se odihnească.

7. Luați o bilă, puneți-o pe masa înfăinată și întindeți o turtă. Puneți pe centrul turtei 1 lingură de umplutură. Modelați un pateu rotund. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

8. Aranjați pateurile pe tava de copt tapetată cu hârtie. Lăsați pateurile să se odihnească puțin, cca 15-20 de minute.

9. Bateți oul într-un vas și ungeți pateurile cu acesta, folosind pensula de silicon. Presărați pateurile cu zahăr brun. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți deliciul aromat din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. Pateurile sunt gata. Serviți-le cu cea mai mare plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1