Pateuri rapide, din baghetă – deosebit de delicioase!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de pateuri din baghetă, cu umplutură foarte gustoasă. Este o gustare neobișnuită, dar destul de aromată, delicioasă și apetisantă. Gustarea se prepară foarte simplu. Chiar și un novice din arta culinară se va isprăvi frumos. Pateurile simpatice și foarte gustoase pot fi servite la cină alături de familia dragă sau chiar ca aperitiv pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE  

– 1 baghetă

– 100 g de cașcaval

– 1 ceapă

– 50 ml de ulei vegetal

– piper negru măcinat după gust

– 200 g de ciuperci champignon

– 3 linguri de smântână

– 1 cățel de usturoi

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Tăiați bagheta pe porțiuni cu lățimea de aproximativ 5-7 cm. Apoi, folosind o linguriță, îndepărtați 3/4 din miezul pâinii, astfel încât să obțineți o cupă în formă de pahar.

2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

3. Pregătiți umplutura: curățați ciupercile și tăiați-le cuburi mici. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o mărunt. Curățați usturoiul și zdrobiți-l. Prăjiți legumele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până aproape sunt gata, apoi potriviți umplutura cu sare și piper negru măcinat. Adăugați smântâna, amestecați umplutura și înăbușiți-o timp de aproximativ 3-5 minute. Opriți focul.

4. Așezați pateurile într-o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei vegetal. Umpleți-le cu umplutură, apoi presărați-le cu cașcavalul ras.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 7-8 minute, până pateurile se vor rumeni frumos și cașcavalul se va topi.

6. Scoateți pateurile apetisante din cuptor și lăsați-le puțin să se răcească. Serviți gustarea apetisantă și aromată cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1