Pateurile superbe ale mătușii mele: aluatul e moale, iar umplutura deosebit de delicioasă!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de pateuri apetisante cu umplutură foarte gustoasă. Aluatul se prepară foarte simplu, este pe bază de chefir și e gata în doar 1 oră. Pateurile sunt perfecte pentru a fi servite ca gustare sau luate la pachet. La dorință, puteți pregăti și un chec din acest aluat.

INGREDIENTE  

– 750 g de făină cernută

– 11 g de drojdie uscată

– 500 ml de chefir

– 2 ouă

– 1 linguriță de sare

– 1 lingură de zahăr

– 5 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 500 g carne de vită

– 100 g de orez

– 100-150 ml de supă

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol adânc și adăugați drojdia uscată. Amestecați ingredientele uscate.

2. Turnați într-un bol aparte chefirul (500 ml) la temperatura camerei, spargeți 2 ouă, adăugați sarea și zahărul. Amestecați ingredientele și adăugați treptat 0,5 din amestecul de făină cernută. Apoi adăugați uleiul vegetal și amestecați.

3. Turnați treptat amestecul de făină rămas. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat ușor lipicios. Acoperiți bolul cu aluat cu folie alimentară și dați-l la un loc cald pentru 1 oră.

4. Pregătiți umplutura: spălați carnea și tăiați-o pe porțiuni de mărimea dorită. Puneți carnea într-o cratiță cu apă, adăugați o ceapă, preventiv curățată și potriviți-o cu sare, piper negru, frunză de dafin. Fierbeți carnea timp de 1 oră și 20 minute, până este gata.

5. Fierbeți orezul: turnați 300 ml de apă într-o cratiță aparte, adăugați orezul și fierbeți-l timp de 15-20 de minute, până este gata.

6. Tocați carnea, folosind mașina de tocat carne. Puneți carnea tocată într-un bol, apoi adăugați orezul. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust, apoi turnați 100 ml de supă. Amestecați umplutura.

7. Puneți aluatul crescut pe masa înfăinată și mai frământați-l ușor. Împărțiți aluatul în 25 părți, a câte 60 g fiecare. Formați niște bile din aluatul împărțit.

8. Luați o bilă de aluat, așezați-o pe masa înfăinată și întindeți un blat mic. Așezați în centrul blatului puțină umplutură. Modelați pateul într-o formă de triunghi. Lipiți marginile. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

9. Prăjiți pateurile apetisante într-o tigaie încinsă cu o cantitate mare de ulei vegetal, pe ambele părți, la foc moderat, până se vor rumeni frumos.

10. Așezați deliciul aromat și apetisant pe un platou și serviți-l cu mare plăcere. Este foarte gustos!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1