Pentru toți amatorii de cartofi la cuptor – doar adăugați ingredientul secret și garnitura banală se va transforma într-un deliciu de zile mari! Nimeni nici nu va observa felul principal!

Cartofii la cuptor reprezintă una din cele mai populare garnituri. Deseori, aceștia se transformă într-un fel de mâncare banal, pe care familia îl întâmpină cu mai puțină admirație. Vă îndemnăm să plecați de la rețeta clasică de coacere a cartofilor în pungă și să-i coaceți cu ierburi aromate și bere. Veți obține o garnitură atât de fină, delicioasă și aromată, încât nimeni nici nu va observa felul principal.

INGREDIENTE

-450 g de cartofi noi

-2 linguri de unt

-350 ml de bere blondă

-ierburi de Provence

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine cartofii. Tăiați-i în câteva părți. Păstrați coaja.

2. Într-un bol, amestecați cartofii cu condimentele.

3. Așezați un fragment de folie de aluminiu pe o tavă de copt. Adunați marginile spre centru, astfel încât să obțineți o ”cupă”. Așezați în cupa obținută cartofii, apoi turnați berea. Strângeți bine marginile foliei.

4. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 25 de minute. Scoateți cartofii din cuptor și acoperiți-i cu untul tăiat bucăți mici. Lăsați cartofii pentru câteva minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1