Perișoare de hrișcă (fără carne). Cine ar fi crezut că vor ieși atât de gustoase?!

Vă oferim o rețetă deosebită de perișoare gingașe fără carne și ouă. Acestea se prepară din ciuperci și hrișcă, sunt foarte gustoase și sățioase, ideale pentru zilele de post și nu numai. Perișoarele în sos de roșii sunt pur și simplu delicioase. Savurați-le cu garnitură de orez.

INGREDIENTE

-250 g de hrișcă

-1 ceapă

-250 g de ciuperci

-2 linguri de făină

-sare și piper

-pastă de roșii

-pesmeți

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați ciupercile, curățați-le și tăiați-le bucățele. Apoi prăjiți-le în tigaie până vor fi gata.

2. Spălați hrișca, puneți-o într-o cratiță și turnați apă. Aduceți hrișca la fierbere, sărați-o și fierbeți-o până va fi gata.

3. Curățați ceapa și tăiați-o bucățele foarte mici. Prăjiți-o în tigaie până se va rumeni. Amestecați ciupercile și ceapa într-un bol.

4. Lăsați hrișca să se răcească, apoi adăugați ciupercile și ceapa. Amestecați toate ingredientele și adăugați făina, sarea și piperul. Amestecați din nou.

5. Formați perișoarele din masa obținută și dați-le prin pesmeți. Apoi prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei până se vor rumeni. Adăugați pasta de roșii diluată cu apă și aduceți la fierbere. Acoperiți tigaia cu capac și înăbușiți timp de 5-7 minute. Puneți perișoarele în farfurie și serviți-le cu o garnitură de orez.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1