Pernuțe de lămâie – vei gusta o bucățică… și nu te vei putea opri!

“Pernuțele de lămâie” sunt niște delicii pufoase și moi în interior și crocante la exterior, se prepară foarte simplu și ușor și sunt pe placul tuturor. Aceste dulciuri mici se mănâncă instantaneu și provoacă dependență. Pernuțele se păstrează timp de câteva zile și rămân moi fără pungă mai mult timp. Savurați-le cu ceai sau cafea.

INGREDIENTE

-2 ouă

-80 g de unt de temperatura camerei

-2 linguri de smântână (15 %)

-2 pahare de făină

-2 lingurițe de praf de copt

-coaja de la o lămâie

-ulei pentru prăjit

-100 g de zahăr pudră pentru presărare (sau după gust)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți făina și praful de copt într-un bol, adăugați coaja rasă de lămâie.

2. Bateți într-un bol separat: ouăle, untul și smântâna. Puteți freca amestecul cu un tel.

3. Adăugați amestecul de făină și frământați aluatul.

4. Împărțiți aluatul în 3-4 părți, ca să fie mai ușor de întins. Presărați masa cu făină și întindeți aluatul într-un strat cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Dacă veți întinde aluatul mai subțire, atunci pernuțele vor fi mai goale în interior și mai crocante.

5. Tăiați aluatul pătrățele cu latura de aproximativ 2 cm.

6. Prăjiți pernuțele în ulei încins până se vor rumeni. Nu trebuie să le prăjiți la foc mare, deoarece vor fi de culoare maro închis și vor fi un pic crude în interior. Este preferabil să încingeți uleiul bine și să faceți focul mediu. Ca să verificați dacă uleiul e încins, puneți un pătrățel de aluat, uleiul trebuie să facă bule în jurul acestuia. Trebuie să amestecați pernuțele, ca să se prăjească uniform.

7. Nu trebuie să puneți multe pernuțe în ulei, acestea trebuie să plutească liber în ulei. Astfel acestea se vor umfla pe ambele părți și veți obține astfel de pernuțe.

8. Scoateți pernuțele cu o spumieră pe prosoape de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei, apoi puneți-le într-un bol adânc.

9. Presărați pernuțele cu zahăr pudră, acoperiți-le cu capac și agitați vasul, ca să se acopere pernuțele uniform cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1