”Pernuțe” – un chec deosebit de aspectuos! Locul acestui deliciu aerat este chiar în mijlocul mesei!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură ”pernuțe” – incredibil de gustoasă și aromată. Prăjitura reprezintă o combinație perfectă de aluat de ciocolată cu aluat de brânză de vaci. Obțineți o adevărată capodoperă culinară, demnă de masa de sărbătoare. Va fi imposibil să vă opriți doar la o singură bucată. Prăjitura este un adevărat răsfăț pentru toți amatorii de dulciuri.

INGREDIENTE

– 250 g de făină

– 4-5 ouă

– 210 g de zahăr

– 5 g praf de copt

– 30 g de amidon

– 100 ml de ulei vegetal

– 100 ml de lapte

– 20 g pudră de cacao

– 350 g brânză de vaci

– 0,5 linguriță de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți într-un bol 3-4 ouă cu 150 g de zahăr, folosind telul sau un mixer. Obțineți o masă spumantă și densă. Amestecând încontinuu, adăugați uleiul, apoi laptele cald (la temperatura camerei).

2. Adaugați făina cernută, praful de copt și pudra de cacao. Amestecați ingredientele până obțineți o masă omogenă.

3. Amestecați într-un bol aparte brânza de vaci cu amidonul, 60 g de zahăr, zahărul vanilat și un ou. Folosiți un blender manual.

4. Turnați aluatul de ciocolată într-o formă de copt, preventiv unsă cu unt. Turnați aluatul cu brânză de vaci într-un sac pentru patiserie. Acoperiți aluatul de ciocolată cu cel de brânză, în linii drepte, formând o grilă.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru aproximativ 35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Lăsați să se răcească. Decorați prăjitura delicioasă cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1