Pește la cuptor – o rețetă nouă, la care nu voi renunța niciodată!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de pește la cuptor. Acest fel de mâncare se dovedește a fi extrem de savuros, gingaș și apetisant. Apropo, se și prepară foarte simplu și rapid. Completați peștele cu legume la grătar sau garnitura preferată și familia dragă va fi mulțumită.

INGREDIENTE  

– 2 pești (biban de mare)

– 3-5 cepe

– sare după gust

– 2-3 linguri de ulei vegetal

– 2-3 linguri de făină

– 1-2 linguri de maioneză

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați, eviscerați și spălați bine peștele. Tăiați peștele de-a lungul coloanei, în jumătate. Frecați peștele cu sare de jur împrejur.

2. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o jumătăți de rondele. Aranjați și răspândiți într-un strat ceapa într-o tavă de copt. Potriviți ceapa cu sare după gust și stropiți-o cu niște ulei vegetal.

3. Treceți peștele prin farfuria cu făină pe ambele părți și aranjați-l în tavă, deasupra cepei. Ungeți peștele cu maioneză, folosind pensula de silicon.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Puneți peștele pe o farfurie și la dorință decorați-l cu verdeața preferată. Serviți deliciul cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1