Pește la cuptor, pentru masa de sărbătoare – extrem de simplu și foarte gustos! Nu veți mai dori să prăjiți peștele vreodată!

Suntem încrezuți, că vă bucură rețetele simple și fără mare deranj. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de pește la cuptor, înfășurat în hârtie de copt. Este un fel de mâncare foarte gustos și apetisant, care se gătește pe porții, ceea ce este binevenit de sărbători. Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap și din cele mai banale produse. Pregătiți, testați și uimiți familia dragă cu delicii savuroase.

INGREDIENTE  

– 1 kg de pește biban

– condimentele preferate pentru pește după gust

– 3-5 cartofi

– 1 morcov

– 1 conopidă

– 4 linguri de ulei vegetal

– condimente pentru legume după gust

– sare după gust

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați peștii de solzi, îndepărtați măruntaiele și spălați-i bine sub un jet de apă.

2. Puneți peștii într-un bol adânc și potriviți-i cu condimentele preferate după gust. Frecați ușor condimentele de pește. Apoi turnați 2 linguri de ulei vegetal și amestecați.

3. Acoperiți bolul cu un fragment de folie alimentară. Lăsați peștele să se macereze timp de aproximativ 30 de minute.

4. Pregătiți legumele: curățați morcovul și cartofii. Tăiați legumele felii. Desfaceți conopida buchețele și clătiți-le bine cu apă rece.

5. Uniți legumele într-un bol, potriviți-le cu condimente după gust și turnați 2 linguri de ulei vegetal. Amestecați legumele.

6. Tăiați 4-5 fragmente de hârtie de copt (în funcție de numărul de pești).

7. Luați un fragment de hârtie de copt, puneți-l pe suprafața de lucru și așezați 1 pește pe centru, apoi o porție de legume condimentate.

8. Pliați hârtia de copt în formă de plic, precum în poza de mai jos. Procedați similar cu ingredientele rămase.

9. Așezați plicurile umplute pe tava de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți deliciul din cuptor, îndepărtați cu grijă hârtia de copt și așezați-l în farfurii. La dorință, puteți decora cu verdeață după gust. Serviți mâncarea gustoasă cu mare plăcere, alături de un pahar cu vin alb.

Notă: Atenție! Peștele după această rețetă se coace doar în plicul din hârtie de copt. Dacă veți utiliza folia de aluminiu sau punga de copt, peștele se va înăbuși și nu veți obține o crustă aurie.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1