Pește prăjit în cartofi! Această rețetă nu știu să o facă nici cei mai tari bucătari!

Vă prezentăm o rețetă de pește delicios, prăjit cu cartofi rași. Din cele mai simple ingrediente obțineți un fel de mâncare cald delicios, aromat și aspectuos. Datorită unui pane dublu, peștele se obține deosebit de fin și suculent. Este un fel de mâncare ce poate fi servit atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare.

Ingrediente

– 400-500 g de pește

– 2-3 cartofi

– 1 lingură suc de lămâie

– 30 g de maioneză (1 lingură)

– 1 ou

– 20-35 g de făină

– ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puteți folosi orice tip de pește preferat. Cel mai bine e să optați pentru merluciu sau cod negru. Tăiați fileul de pește porții mici (aproximativ 5×5 cm). Dacă aveți un pește întreg – dezosați-l.

2. Potriviți fileul de pește cu sare și piper negru măcinat. Dacă folosiți pește marin, este nevoie să-l stropiți cu suc de lămâie. Acesta va oferi o aroma și textură mai plăcută. Lăsați peștele să se marineze timp de 60 de minute. Dacă nu dispuneți de timp, lăsați-l pentru cel puțin 20 de minute.

3. Bateți oul cu puțină sare și piper negru măcinat, maioneză și 1.5-2 linguri de făină. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

4. Spălați și curățați cartofii (cruzi). Dați-i prin răzătoare. Nu pregătiți cartofii din timp, deoarece aceștia se întunecă.

5. Înmuiați fiecare bucată de pește în ou, apoi treceți-o prin cartofii rași. Prăjiți peștele într-o tigaie cu ulei încins (nivelul uleiului trebuie să atingă pragul de 0.5-0.7 cm). Cel mai bine e să folosiți o tigaie cu fundul mai gros. Astfel cartofii nu se vor arde, iar peștele se va prăji mai uniform.

8. Prăjiți peștele pe ambele părți, până se rumenește. Întoarceți peștele de 2-3 ori în timpul prăjirii.

9. Acoperiți tigaia cu un capac, dar lăsați puțin spațiu. Astfel, lichidul se va evapora, iar cartofii se vor rumeni.

10. Aranjați peștele pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de grăsime.

11. Serviți peștele fierbinte, cu salată de legume proaspete și sos de smântână sau cașcaval.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1