Pește pane – un deliciu rumen și crocant, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Peștele este un produs foarte important pentru un regim de alimentație sănătos. Dacă doriți să pregătiți un fel de mâncare cald delicios, sățios și ușor în același timp, peștele pane este alegerea perfectă. Vă prezentăm mai jos o rețetă de pește pane deosebit de delicios, rumen și crocant. Acesta este perfect pentru o cină savuroasă în sânul familiei.

INGREDIENTE

-500 g file de cod

-1 pahar de lapte

-2 lingurițe de muștar

-sare

-piper negru măcinat

-ghimbir măcinat după gust

-ulei vegetal pentru prăjire

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU ALUAT PANE

-2 linguri de făină

-2 albușuri

-1 lingură de amidon

-pesmeți

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați peștele și tăiați-l bucăți de mărime medie. Aranjați peștele într-un bol.

2. Turnați în bol laptele și lăsați peștele în lapte pentru aproximativ 60 de minute.

3. Scoateți peștele din lapte și aranjați-l pe un prosop de bucătărie. Lăsați-l să se usuce puțin. Presărați fiecare porție cu sare, piper negru măcinat și ghimbir ras. Ungeți peștele cu muștar și aranjați-l într-un vas de mărimea potrivită. Acoperiți vasul cu o farfurie și apăsați-o puțin. Dați peștele la frigider pentru 60 de minute.

4. Amestecați toate ingredientele pentru aluatul pane (сu excepția pesmeților). Reglați densitatea aluatul cu ajutorul făinii.

5. Înmuiați fiecare bucată de pește în aluatul pane, apoi treceți peștele prin pesmeți și prăjiți-l într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți peștele pe ambele părți, până se rumenește. Acoperiți tigaia cu un capac și faceți focul mic. Prăjiți înăbușit timp de 5-7 minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!