Pește ”Regal”, la cuptor – pentru cei care s-au săturat de carne!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase o rețetă grozavă de pește delicios, la cuptor. Acest fel de mâncare va fi excelent, atât pentru masa festivă, cât și pentru o cină obișnuită. Peștele se va dovedi extraordinar de gustos, aromat și apetisant, completat cu legume și cașcaval. Pentru a pregăti acest fel de mâncare, se potrivește orice pește, fie din file de Pollock sau biban, macrou sau somon. Oaspeții și rudele dvs vor fi surprinși de gustul ispititor al peștelui.

INGREDIENTE  

– 1 kg de pește

– 1 roșie

– 1 ardei gras

– 2 cepe

– 100 g de cașcaval

– 150 g de maioneză

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– condimente pentru pește

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați peștele, eviscerați-l și îndepărtați-i oasele. Spălați bine fileul de pește și tăiați-l pe porțiuni mici.

2. Pregătiți marinada: curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o rondele. Puneți ceapa într-un bol și potriviți-o cu sare, piper negru măcinat și condimente pentru pește. Adăugați 100 g de maioneză și amestecați bine ingredientele.

3. Puneți peștele în marinadă, amestecați-l și dați-l la la frigider pentru 30-60 de minute.

4. Spălați roșia, îndepărtați cotorul și tăiați-o jumătăți de rondele. Spălați ardeiul gras, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l pai. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

5. Aranjați peștele într-o formă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Aranjați deasupra peștelui rondelele de roșii și ardeiul pai. Acoperiți legumele cu o grilă de maioneză și presărați-le cu cașcavalul ras.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți deliciul apetisant din cuptor, puneți-l pe o farfurie de servit și presărați-l cu verdeață. Serviți cu mare plăcere deliciul apetisant, alături de garnitura preferată sau cu salată proaspătă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1