Petunia va înflori din plin toată vara. Regulile sunt simple, dar puțini le respectă.

Încep deja să-mi plantez răsadurile în ghivece. Tocmai la această etapă, trebuie să faceți totul corect pentru a oferi florilor o înflorire foarte îndelungată. Doar dacă nu vă veți afișa entuziasmul, ci doar veți planta răsadurile și nu vă veți mai gândiți la ele, se va comporta corespunzător.

Există o serie de secrete, posesia cărora va reduce la minim procesul de îngrijire a petuniilor și în același timp, le veți admira pe tot parcursul sezonului cald.

Regulile de bază sunt: 

– Petuniile au nevoie de mult pământ. Acesta ar trebui să fie suficient: cel puțin 5 sau chiar 8 kg de pământ pentru fiecare floare. În caz contrar, răsadurile vor fi slabe și nu vor putea să înflorească pe deplin și calitativ.

– Hidrogel în pământ. Acest salvator ieftin păstrează foarte bine umiditatea și protejează planta de uscare.

– În ghivece, după plantarea răsadurilor, ar trebui adăugat un îngrășământ de lungă durată. De exemplu, humus de găinaț de păsări în granule, care poate fi pus în două straturi, așezând un alt strat de sol între ele. În stratul superior al solului, puteți adăuga cel mai obișnuit îngrășământ complex – acesta va hrăni rădăcinile florilor, fiind direct lângă ele.

Respectarea acestor reguli asigură o nutriție adecvată rădăcinilor plantei și o bună cantitate de umiditate pentru aceasta. Dacă le ignorați, florile se vor veșteji și vor avea un aspect neatractiv.

Încă ceva! Răsadurile nu ar trebui să înflorească. Pentru aceasta va trebui să rupeți toți pedunculii de pe aceasta. Pentru că toate forțele petuniei sunt îndreptate spre înflorire, care la rândul său are loc într-un moment nepotrivit. În primul rând, în timp ce petunia crește, trebuie să obțină minerale și să se întărească, să formeze așa numita masă verde. Apoi, va fi capabilă să înflorească pe deplin. Răsadurile plantate și crescute vă vor putea bucura cu o înflorire abundentă.

Dacă respectați aceste reguli simple, petunia va înflori mult timp și calitativ, și cel mai important, nici măcar nu va trebui să fie hrănită cu îngrășăminte încontinuu.

Să aveți cele mai frumoase flori în grădina dvs!

1