Piept de porc cu crustă crocantă – o rețetă marca Jamie Oliver!

Vă prezentăm o rețetă de carne de porc la cuptor, semnată de renumitul Jamie Oliver. Obțineți un fel de mâncare cald delicios, suculent și aromat, demn de masa de sărbătoare. Acesta poate fi pregătit atât de sine stătător, cât și împreună cu garnitură. Surprindeți-vă oaspeții cu un astfel de deliciu și rețeta va fi la mare căutare.

Ingrediente

-2 kg piept de porc cu piele

-1/2 linguriță ardei iute

-1 linguriță boia de ardei afumată

-1 legătură mică de cimbru proaspăt

-2 frunze de dafin

-1 lingură de oregano

-3 căței de usturoi

-1 linguriță de muștar englezesc

-4 linguri ulei de măsline

-sare de mare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Scoateți carnea din frigider. Faceți niște tăieturi mai adânci pe piele, păstrând intervalul de 1 cm între acestea. Aranjați carnea pe o tavă.

2. Rupeți frunzele de cimbru și pisați-le într-o piuliță cu pisălog. Adăugați usturoiul tocat, frunza de dafin și 1 linguriță de sare. Pisați ingredientele până obțineți o pastă.

3. Adăugați ardeiul iute, boia de ardei, oregano și 1 priză de piper negru măcinat. Amestecați. La dorință, puteți micșora puțin cantitatea de condimente picante.

4. Adăugați puțin ulei și muștarul. Amestecați bine, până obțineți o marinată mai lichidă.

5. Frecați bucata de carne cu marinata obținută, pe toate părțile. Carnea trebuie să fie complet acoperită cu marinată. Uniformizați marinata pe toată suprafața cărnii.

6. Acoperiți carnea cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 60 de minute. Carnea poate fi marinată până la 24 de ore.

7. Scoateți carnea din frigider și lăsați-o să se încălzească la temperatura camerei.

8. Preîncălziți cuptorul până la temperatura maximă.

9. Aranjați tava cu carne pe nivelul de sus al cuptorului și coaceți-o timp de 20 de minute (până pielea va începe a se umfla).

10. Micșorați temperatura cuptorului până la 150°C și coaceți carnea timp de aproximativ 2-2.5 ore (până carnea se va rumeni și va deveni moale). Pentru a obține o carne mai suculentă, turnați pe aceasta sucul din tavă fiecare 30 de minute.

11. Scoateți carnea din cuptor și aranjați-o pe o tavă de lemn.

12. Acoperiți carnea cu folie de aluminiu și lăsați-o pentru 15 minute.

13. Serviți carnea pe un platou mai mare, cu garnitura preferată sau cu o salată de legume proaspete. La dorință, puteți servi carnea precum Jamie Oliver: îndepărtați cu grijă pielea și tăiați-o bucăți mari, iar carnea tăiați-o bucăți mici.

Notă: Carnea poate fi coaptă împreună cu garnitura. Doar aranjați pe tavă cartofi, morcov și ceapa tăiată. Adăugați usturoi și potriviți legumele cu condimente. Aranjați pe legume carnea și dați tava la cuptor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1