Piept de porc preparat în pungi – foarte gustos și ușor de preparat!

Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de preparare a pieptului de porc. Este o rețetă neobișnuită, deoarece se pregătește în pungi de plastic, iar rezultatul este uimitor. Pieptul de porc este foarte moale și gustos, cu un miros ademenitor. Acest piept delicios poate fi servit în calitate de aperitiv pe mesele festive, este natural și îi va surprinde pe toți prin gustul nemaipomenit!

Ingrediente

-1.5 kg de piept de porc

-1-2 căpățâne de usturoi

-sare

-condimente pentru carne de porc

-piper negru măcinat aspru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați pieptul de porc în bucăți.

2. Mărunțiți usturoiul în blender sau dați-l prin presă.

3. Frecați pieptul de porc cu sare, condimente, piper și usturoi. Lăsați să stea timp de aproximativ o oră.

4. Puneți o pungă de plastic termorezistentă în altă pungă și așezați pieptul de porc (am avut 4 bucăți de piept de porc și am pus câte 2 bucăți într-o pungă). Eliminați aerul din pungi și legați-le.

5. Puneți pungile într-o cratiță cu apă rece, acoperiți cu un capac și puneți cratița la foc (în timpul fierberii pungile nu se vor sparge!). După ce apa va începe să fiarbă, reduceți focul.

6. Fierbeți pieptul de porc la foc mic timp de 2 ore. Opriți focul și lăsați pieptul să se răcească în apa în care a fiert.

7. Scoateți pieptul din pungă, înveliți-l în folie de staniol și dați-l la frigider ca să se răcească bine, cel mai bine peste noapte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1