Biluțe din piept de pui cu ciuperci – o adevărată capodoperă culinară, din cele mai simple ingrediente!

Vă prezentăm rețeta unui fel de mâncare cald deosebit de delicios și aromat – piept de pui cu ciuperci, la cuptor. Deși are un aspect foarte festiv, acesta se prepară destul de simplu și rapid. Este un deliciu ce poate fi servit atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare, cu orice garnitură sau sos preferat. Experimentați cu ingredientele preferate și surprindeți-i pe cei dragi cu o adevărată capodoperă culinară.

INGREDIENTE

-500 g piept de pui

-300 g de ciuperci

-70 g de cașcaval

-3 linguri de frișcă

-1 ceapă

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tăiați ciupercile cuburi și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până se va evapora tot lichidul.

2. Curățați și tocați ceapa. Adăugați-o în tigaia cu ciuperci și amestecați. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.

3. Adăugați în tigaie cașcavalul ras și frișca Amestecați.

4. Tăiați pieptul de pui felii mai groase. Frăgeziți fiecare felie de carne, apoi presărați-o cu sare și piper negru după gust.

5. Aranjați pe mijlocul fiecărei felii câte o porție de umplutură și adunați marginile spre centru, în forma unei bombe. La dorință, le puteți fixa cu ajutorul unor scobitori.

6. Înveliți fiecare porție de carne în folie de aluminiu, preventiv unsă cu ulei. Aranjați-le pe o tavă sau într-o formă de copt.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 30 de minute. Îndepărtați folia de aluminiu și întoarceți carnea la cuptor pentru încă 5-10 minute, până se va rumeni. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1