Piept de pui cu legume în crustă de cașcaval – o adevărată ispită culinară!

Astăzi vă prezentăm o rețetă domnească de piept de pui cu legume și cașcaval la cuptor. Toate ingredientele sunt așezate în straturi, astfel se întrepătrund aromele și formează un gust savuros, foarte suculent și delicat. Pieptul de pui arată spectaculos, este foarte apetisant și se topește în gură. Preparați pieptul de pui după această rețetă, atunci când doriți o cină romantică sau când doriți să vă surprindeți oaspeții cu o mâncare originală!

Ingrediente

– 1 piept de pui

– 1 roșie

– 2-3 cartofi

– 1 ceapă

– 100 g de cașcaval tare

– 2 linguri de maioneză

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți toate ingredientele necesare. Spălați pieptul de pui sub un jet de apă rece și uscați-l cu un prosop de hârtie.

2. Tăiați pieptul pe lungime în jumătate și bateți ușor fiecare bucată pe ambele părți. Feliile de carne nu trebuie să fie prea subțiri, dar cu grosimea de aproximativ 1 cm. Puneți bucățile de piept într-o formă de copt.

3. Dați cartofii prin răzătoare mică și așezați-i uniform deasupra bucăților de carne.

4. Tăiați roșia rondele subțiri și puneți-le deasupra cartofilor.

5. Puneți următorul strat inelele de ceapă.

6. Ungeți deasupra cu maioneză din belșug (câte o lingură de maioneză pe fiecare bucată de carne) pentru un gust incredibil de suculent.

7. Presărați deasupra cașcavalul dat prin răzătoare mică și coaceți pieptul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute până cartofii și carnea vor fi gata.

8. Pieptul de pui sub șubă este gata. Serviți-l fierbinte, decorat cu verdeață!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1