Piept de pui, dovlecel și niște cartofi – o combinație excelentă pentru o cină de succes! 

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă minunată de caserolă apetisantă și sățioasă. Nu veți avea multă treabă la bucătărie, doar combinați ingredientele și le dați la cuptor. Până colo-n coace, caserola este gata – o cină delicioasă, chiar fără bătăi de cap. Acest fel de mâncare ideal pentru o cină alături cu cei dragi. Este aromat și foarte gustos – vă va cuceri din prima.

INGREDIENTE  

– 1 dovlecel

– 1 piept de pui

– 4 cartofi

– 3 căței de usturoi zdrobit

– 5-10 g de unt

– 50 g de cașcaval

– sare și piper negru măcinat după gust

– verdeață

– 2 linguri de maioneză

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovlecelul și îndepărtați capetele. Dați dovlecelul prin răzătoarea mare, puneți-l într-un bol și presărați-l cu puțină sare. Amestecați și lăsați-l pentru 10 minute.

2. Curățați cartofii, spălați-i și dați-i prin răzătoarea mare. Potriviți cartofii rași cu puțină sare, amestecați-i și lăsați-i pentru 5-7 minute. Scurgeți bine legumele de suc, apoi combinați-le într-un bol aparte.

3. Spălați bine carnea, zvântați-o folosind prosopul de hârtie și tăiați-o cuburi mici. Adăugați carnea tăiată și usturoiul zdrobit în bolul cu legumele rase. Potriviți ingredientele din bol cu sare și piper negru măcinat după gust.

4. Adăugați maioneza. Amestecați bine compoziția.

5. Luați o tavă de copt și ungeți-o cât mai generos cu unt. Aranjați compoziția rezultată în tavă și uniformizați-o, folosind lingură. Acoperiți tava cu un fragment de folie de aluminiu. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți tava din cuptor, îndepărtați folia de aluminiu și presărați caserola cu cașcavalul preventiv ras. Întoarceți tava la cuptor pentru aproximativ 7-10 minute, până se va topi și rumeni frumos cașcavalul.

7. Scoateți caserola apetisantă din cuptor, lăsați-o puțin să se răcească, apoi presărați-o cu verdeața preferată. Tăiați-vă o porție de caserolă aromată, aranjați-o pe o farfurie și serviți-o cu cea mai mare plăcere, alături de o salată proaspătă de vară.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1