Piept de pui gustos și suculent – un deliciu deosebit de aromat și aspectuos!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de pui la cuptor. După această rețetă, puiul poate fi gătit cu ciuperci, legume, fructe uscate precum caisele uscate sau prune, piersici și ananas. De asemenea și cașcavalul poate fi ales după gustul dvs, fie soiuri tari sau puteți folosi brânză de vaci, suluguni sau mozzarella. Suntem siguri că acest fel de mâncare aromat și apetisant nu l-ați servit niciodată. Felul de mâncare se dovedește a fi nu numai delicios, dar și foarte aspectuos, ce vă va cuceri din prima.

INGREDIENTE  

– 500 g piept de pui

– 80 g de cașcaval

– 1 roșie

– 10 g de ulei vegetal

– 1 priză de piper negru măcinat

– 2 prize de oregano uscat

– 5 g de boia roșie

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea și zvântați-o folosind prosopul de hârtie. Tăiați pieptul în jumătate. Ungeți carnea cu uleiul vegetal, apoi potriviți-o cu sare, piper negru măcinat și boia roșie. Frecați bine condimentele în carne.

2. Spălați roșia, îndepărtați cotorul și tăiați-o felii subțiri. Tăiați cașcavalul felii subțiri.

3. Tăiați 2 fragmente de hârtie de copt mai mari decât pieptul de pui, astfel ca să puteți modela o ”bărcuță” din hârtie. Luați un fragment de hârtie și așezați carnea pe centru. Faceți 4 incizii destul de adânci în carne. Aranjați în fiecare incizie niște felii de cașcaval și roșii. Modelați din hârtie o așa ”bărcuță”: pentru a face acest lucru, îndoiți marginile hârtiei mai aproape de carne și răsuciți capetele. Procedați similar cu al 2 fragment de hârtie și ingredientele rămase.

4. Puneți bărcuțele în tavă. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Cum observați că roșiile s-au copt și cașcavalul s-a topit, felul de mâncare este gata.

6. Până carnea nu s-a răcit, presărați-o cu oregano uscat. Oregano are capacitatea de a se descoperi aroma și gustul, fiind pe gustarea fierbinte. Datorită acestui fapt, carnea capătă un gust special și aromă incredibilă.

7. Așezați ”bărcuțele” (cu tot cu hârtie) în farfurii separate. Ca garnitură, alături de carnea aromată puteți servi legume la grătar sau o salată de vară proaspătă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1