Piept de pui, la cuptor – dacă doriți să surprindeți oaspeții, pregătiți carnea conform acestei rețete!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de pui la cuptor cu legume și cașcaval. Obțineți un prânz sau o cină rapidă pentru toată familia. Chiar și copiii vor fi încântați de bucatele fragede și rumene de piept de pui și legume la tavă. Felul de mâncare se prepară simplu, chiar fără bătăi de cap. Deci, se va isprăvi frumos chiar și un novice în arta culinară.

INGREDIENTE  

– 600 g piept de pui

– 1-2 cepe

– 1-2 roșii

– 3 ouă fierte

– sare după gust

– 0,5 linguriță de piper negru măcinat

– 1 linguriță de boia roșie

– 1 linguriță de ierburi uscate aromate

– verdeață după gust

– 150 g de cașcaval

– 2-3 căței de usturoi

– 2 linguri de maioneză

– 1 lingură de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea, apoi zvântați-o, folosind prosopul de hârtie. Tăiați carnea felii subțiri și frăgeziți-o ușor.

2. Puneți carnea într-un bol și potriviți-o cu sare, piper negru măcinat, boia roșie și ierburi uscate aromate. Turnați ulei vegetal și amestecați bine carnea. Lăsați carnea timp de 20-30 de minute să se macereze la frigider.

3. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le cuburi. Spălați și zvântați verdeața, apoi tăiați-o mărunt. Amestecați legumele și verdeața într-un bol.

4. Decojiți ouăle și dați-le prin răzătoarea mare. Curățați usturoiul și zdrobiți-l. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Adăugați ouăle, usturoiul și 50 g de cașcaval în bolul cu legume. Amestecați compoziția.

5. Luați o tavă de copt și ungeți-o cu ulei vegetal. Aranjați carnea în tavă. Puneți și răspândiți câte 1-2 linguri de amestec de legume cu ouă și cașcaval deasupra fiecărei felii de carne.

6. Presărați felul de mâncare cu cașcavalul rămas. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 °C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți felul de mâncare din cuptor, lăsați-l puțin să se răcească, apoi aranjați-l pe o farfurie de servit. La dorință, presărați deliciul cu verdeață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1