Piftie din ciolan de porc și pui – cea mai gustoasă mâncare tradițională, care se prepară foarte simplu!

De pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească bucatele tradiționale, de aceea vă oferim astăzi o rețetă foarte simplă de piftie din ciolan de porc și carne de pui. Această mâncare se prepară foarte ușor, doar că necesită mai mult timp de preparare. În rezultat veți obține o piftie delicioasă, transparentă, foarte aromată și apetisantă.

INGREDIENTE 

-1 ciolan de porc de 1200 g

-800 g de carne de pui

-1 ceapă

-1 cățel de usturoi

-sare

-morcov fiert și pătrunjel pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Înmuiați carnea în apă, ca să iasă sângele și să obțineți o piftie transparentă. Puteți pregăti ingredientele seara. Spălați ciolanul de porc sub un jet de apă rece și radeți-l cu un cuțit. Dacă ciolanul este întreg, atunci faceți deasupra tăieturi longitudinale și puneți-l într-o cratiță mare. Adăugați carnea de pui. Puteți folosi pulpe de pui, aripi sau alte părți. Turnați deasupra apă rece și puneți cratița la loc rece peste noapte.

2. Dimineața scurgeți apa, spălați carnea și puneți-o strâns în cratiță. Apoi turnați apă, astfel încât să acopere carnea cu 3-4 cm. Puneți cratița la foc. Nu acoperiți cratița cu capac. Când supa va începe să fierbe, luați spuma, acoperiți cratița cu capac și reduceți focul. Fierbeți piftia la foc mic timp de 6-8 ore. În timpul fierberii nu trebuie să amestecați piftia și să adăugați apă.

3. Adăugați o ceapă spălată și tăiată în jumătate cu 1-1.5 ore înainte de a fi piftia gata.

4. Piftia este gata când carnea se desprinde de oase. Opriți focul și îndepărtați grăsimea de pe suprafață.

5. Puneți carnea într-un bol mare și lăsați-o să se răcească. Apoi separați-o de oase. Desfaceți carnea bucățele și pipăiți bine fiecare bucățică, ca să nu rămână oase mici.

6. Puneți bucățelele de carne în forme (am obținut 4 forme). Apoi strecurați supa printr-un tifon pliat în 2 straturi. Faceți acest lucru atent, ca să nu tulburați supa. Adăugați în supă sare și usturoi tocat mărunt. Puteți adăuga mai multă sare, fiindcă carnea nu este sărată și va absorbi sarea. Turnați supa în forme și dați-le la frigider. Luați grăsimea după un timp de pe suprafața piftiei. Dați formele la rece, ca să se prindă.

7. Decorați piftia prinsă cu morcov fiert și verdeață de pătrunjel.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1