Pizza cu blat de dovlecel – o gustare rapidă, din cele mai accesibile ingrediente!

Pentru că este sezonul dovleceilor, vă prezentăm astăzi o rețetă deosebită de pizza cu blat de dovlecei. Puteți să o savurați în fiecare zi, fără să vă îngrijorați de siluetă. Această pizza delicioasă și apetisantă se pregătește la cuptor cu blat din dovlecei, umplutură de salam, cașcaval și roșii. Uimiți-i pe cei dragi cu o gustare deosebită, ce merită toate laudele.

INGREDIENTE 

– 1 dovlecel

– 2 ouă

– 1 lingură de făină

– 150 g de cașcaval

– 150 g de salam

– 2 roșii

– 1/3 pahar de lapte

– oregano după gust

– sare după gust

– mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovlecelul, tăiați-i capetele, dați-l prin răzătoarea mare și puneți-l într-un bol. Presărați dovlecelul ras cu sare. Amestecați. Lăsați-l pentru 10 minute.

2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Dați salamul prin răzătoarea mare sau tăiați-l cuburi mărunte. Spălați mărarul și tocați-l mărunt.

3. Scurgeți dovlecelul ras de suc. Adăugați în bolul cu dovlecelul ras 1 ou, făina cernută și mărarul tocat. Amestecați aluatul.

4. Pregătiți dressing-ul pentru pizza: bateți într-un bol aparte 1 ou cu laptele. Adăugați în acest amestec o jumătate din cantitatea cașcavalului ras. Amestecați.

5. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le în jumătăți de rondele.

6. Turnați aluatul într-o formă de copt (diametrul de 24 cm), preventiv unsă bine cu ulei vegetal. La fel, puteți folosi forma de silicon pentru copt. Răspândiți-l și uniformizați-l într-un blat subțire (până la 1 cm).

7. Acoperiți blatul cu salam ras, apoi cu roșii.

8. Acoperiți pizza cu dressing. Răspândiși-l și uniformizați-l. Presărați cu oregano.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți forma din cuptor și presărați cu cașcavalul rămas, apoi cu puțin oregano. Întoarceți forma la cuptor pentru încă 5 minute. Veți obține o pizza delicioasă, cu o crustă crocantă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1