Pizza de casă – copiii vor fi încântați!

Vă prezentăm o rețetă de pizza delicioasă de casă. Aceasta se prepară foarte simplu și rapid, din cele mai simple ingrediente. Obțineți un deliciu de casă savuros, aromat și suculent, ce cu siguranță îi va cuceri pe toți. Experimentați cu ingredientele pentru umplutură și obțineți de fiecare dată o nouă capodoperă culinară.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-25 g de drojdie proaspătă

-350 ml de apă caldă

-1 lingură de zahăr

-600 g de făină

-2 linguri ulei de măsline

-0.5 lingură de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS

-150 g pastă de roșii (proaspătă sau conservată)

-oregano

-1 felie de usturoi

-sare

-1 lingură ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-brânză mozzarella

-șuncă

-ciuperci champignon

-ardei gras roșu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Într-un bol, amestecați apa caldă cu drojdia. Adăugați zahărul și puțină făină cernută. Amestecați. Acoperiți bolul cu un prosop sau folie alimentară și dați-l al un loc cald pentru 15-20 de minute.

2. Pregătiți sosul: amestecați pasta de roșii cu oregano, usturoiul presat, sarea și uleiul.

3. Adăugați în bolul cu maia făina cernută și sarea. Amestecați. Turnați uleiul de măsline și amestecați până veți obține un aluat omogen.

4. Aranjați aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu făină. Frământați-l timp de cel puțin 10 minute. Aranjați-l într-un bol, preventiv uns cu ulei, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să crească timp de 20-30 de minute.

5. Împărțiți aluatul în 2-3 părți egale și întindeți fiecare porție de aluat într-un blat de grosimea dorită. Aranjați fiecare blat pe tava de copt. Ungeți fiecare blat cu sos, apoi acoperiți-l cu felii de ciuperci, șuncă tăiată cuburi și ardei tăiat felii cât mai subțiri. Presărați cu cașcaval ras și dați tava la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: Aluatul poate fi păstrat la congelator.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1