Pizza delicioasă + bonus: 3 franzele de casă! Cel mai eficient mod de organizare a timpului!

Vă prezentăm o rețetă de pizza delicioasă. În același timp, urmăriți mai jos și cel mai simplu mod de pregătire a unei pâini de casă moale și pufoasă. Deseori, nu dispunem de suficient timp pentru a coace și de aceea preferăm să luam pizza la pachet, iar pâinea din comerț. Pentru a economisi din timpul de gătit, vă îndemnăm să pregătiți atât câteva pizza delicioase, cât și niște baghete uimitor de moi și aromate. Pregătiți un aluat, iar în rezultat obțineți două produse complexe într-un timp record.

Ingrediente pentru aluat

-6 pahare de făină

-2.5 pahare de apă

-4 linguri de zahăr (puteți folosi mai puțin)

-2 lingurițe cu vârf de drojdie uscată

-2 lingurițe de sare

-3 linguri de ulei vegetal

-2 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Umplutură pentru pizza

-2 roșii

-4 crenvurști (sau carne fiartă de pasăre )

-2 linguri de maioneză

-2 linguri de ketchup (la dorință)

-300 g de cașcaval

-1 legătură de busuioc sau coriandru

-1/2 de ceapă

-4 ciuperci mari champignon (sau 6-8 ciuperci mici)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dizolvați zahărul și drojdia în apa caldă. Lăsați amestecul la temperatura camerei pentru 15 minute, până la suprafață vor apărea bule.

2. Adăugați în bolul cu drojdie sarea, uleiul, ouăle și făina. Frământați aluatul. Dacă acesta este lipicios, mai adăugați făină. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald pentru 60 de minute. Pregătiți ingredientele pentru umplutură.

3. Spălați și tăiați ciupercile. Tocați verdeața. Tăiați crenvurștii și alte ingrediente preferate pentru pizza (ardei gras, ceapă, măsline). La dorință, puteți folosi dovleac sau vinete. În combinație cu ciupercile, acestea oferă o notă picantă și un gust intens.

4. Când aluatul va crește, rupeți din acesta o porție, de dimensiunea unui măr.

5. Întindeți porția de aluat într-un blat, cu grosimea de 2-4 mm.

6. Din 1/3 din cantitatea de aluat obținută, veți obține 3 blaturi de aproximativ 25 cm în diametru. Acoperiți aluatul rămas cu un prosop și lăsați-l la un loc cald.

7. Turnați în centrul fiecărui blat câte 1.5-3 lingurițe de maioneză și ketchup.

8. Întindeți sosul pe toată suprafața blatului.

9. Presărați fiecare blat cu verdeață tocată și puțin cașcaval ras.

10. Aranjați rondelele de crenvurșt.

11. Adăugați carnea fiartă, tăiată mărunt (la dorință).

12. Completați cu ciuperci și alte legume după gust.

13. Tăiați roșia jumătăți de rondele, cât mai subțire.

14. Aranjați feliile de roșii pe umplutură.

15. Presărați pizza cu cașcaval ras.

16. Cea mai bună temperatură la care puteți coace pizza începe de la 230°C. Coaceți pizza mai mare timp de 15 minute, iar cele două mai mici – 10 minute. Atrageți atenția la faptul că formele de silicon și hârtia de copt poate avea o limită stabilită a temperaturii.

17. Împărțiți aluatul rămas în 2 sau 3 părți. Formați baghetele de dimensiunea dorită: întindeți fiecare porție de aluat într-un blat de 0.5 cm și rulați-l. Lipiți marginile. Aranjați pâinea pe tava de copt. Păstrați o distanță între baghete. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la temperatura camerei pentru 30 de minute. Faceți câteva tăieturi pe fiecare pâine.

18. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200-220°C timp de 10 minute. Micșorați temperatura până la 180°C și coaceți pâinea încă 20 de minute. Când cuptorul este setat pentru 220°C, puneți pe nivelul de jos al acestuia o tavă cu 1-2 pahare de apă clocotită.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1