Pizza pregătită în condiții casnice – un deliciu ce face concurență oricărei gustări din comerț!

Pizza este un deliciu preferat de aproape toată lumea și cu siguranță fiecare gospodină are rețeta sa preferată. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de pizza, din aluat dospit. După cum știți toată magia pizzei constă în aluatul acesteia. Mai mult ca atât, combinația perfectă de ingrediente ale sosului preparat și umpluturii vă oferă șansa să obțineți o pizză rumenă, apetisantă și aromată, cu un gust ispititor. Aflați o rețetă grozavă ce se prepară foarte simplu și vă salvează din orice situație. Uimiți familia dragă cu o gustare specială.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 2,5 pahare de făină cernută

– 1 pahar de apă caldă

– 7 g de drojdie uscată

– 1/2 linguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

– 3 linguri de ulei vegetal sau de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– salam sau șuncă

– 2 roșii

– 1 cutie de ciuperci conservate

– 200-250 g de cașcaval mozzarella

– 200-250 g de cașcaval olandez

– măsline după gust

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS 

– 4 linguri de ketchup sau pastă de roșii

– 2-3 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: turnați într-un bol apă caldă, potriviți-o cu sare și zahăr. Amestecați ingredientele, folosind telul. Apoi adăugați drojdia uscată și iar amestecați ingredientele. Lăsați bolul cu ingrediente timp de 10-15 minute.

2. Turnați în bol uleiul de măsline și treptat adăugați făina cernută. Frământați aluatul. La moment ar trebui să obțineți un aluat moale și lipicios.

3. Așezați aluatul lipicios pe masa înfăinată și frământați-l timp de aproximativ 10 minute. Nu mai adăugați făină.

4. Formați o bilă mare din aluat, întoarceți-l iar în bol și ungeți-l cu ulei de măsline. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald pentru 1 oră.

5. Pregătiți sosul pentru pizza: curățați usturoiul și zdrobiți-l. Combinați într-un vas mic usturoiul zdrobit cu ketchup-ul. Amestecați bine sosul.

6. Pregătiți ingredientele pentru umplutură: scurgeți ciupercile de lichid. Zvântați-le folosind un prosop de hârtie și tăiați-le felii subțiri. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le jumătăți de rondele subțiri. Tăiați salamul felii subțiri. Tăiați măslinele rondele.

7. Dați cașcavalul olandez prin răzătoarea mare. Tăiați mozzarella felii subțiri. Spălați verdeața și tăiați-o mărunt.

8. Luați aluatul din bol și așezați-l pe masa înfăinată. Împărțiți aluatul în două părți egale. O parte de aluat puneți-o în bol și acoperiți-l cu un prosop.

9. Întindeți un blat rotund din aluat pe masa înfăinată.

10. Întoarceți tava de copt cu susul în jos și ungeți-o cu ulei vegetal, folosind pensula de silicon. Așezați blatul pe tava de copt. Ungeți blatul cu 2-2,5 linguri de sos, păstrând o distanță de aproximativ 1 cm de la margine.

11. Răspândiți feliile mozzarella deasupra sosului, apoi cașcavalul ras. Așezați salamul tăiat felii într-un strat, apoi roșiile. De asemenea, răspândiți ciupercile și măslinele într-un strat uniform. Presărați pizza cu niște cașcaval ras și verdeața tăiată.

12. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 250°C, pentru 7-10 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoateți pizza aromată din cuptor și așezați-o pe un platou. Tăiați deliciul pe porțiuni de mărimea dorită și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1