Pizza rustică cu brânză de vaci și pui – o rețetă delicioasă ce merită încercată

Echipa Bucătarul.eu îți propune să încerci o rețetă de pizza rustică, care te va surprinde prin aspectul și gustul nemaipomenit.

Blatul este pufos și crocant la margini, iar umplutura este una deosebită: pasta de roșii și mozzarella este înlocuită cu brânză de vaci și verdeață, este folosit pieptul de pui fiert și cașcavalul. Această pizza este foarte apetisantă și are un gust aparte. Merită să o încerci!

Ingrediente pentru 2 blaturi

– 250 ml de lapte

– 2 linguri de zahăr

– 1 pachețel de drojdie uscată (11g)

– 125 g de unt topit

– 350-400 g de făină

– ½ linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

– 250 g de brânză de vaci

– 100 g de verdeață (am folosit ceapă verde și mărar)

– 1 file de pui fiert (200-250 g)

– 100 g de cașcaval

– 1 lingură de griș

– sare și piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați aluatul. Amestecați într-un bol jumătate de pahar de apă caldă sau lapte, 1 lingură de făină, 1 lingură de zahăr și drojdia. Puneți amestecul la loc cald ca să stea timp de 7-10 minute, până va apărea spuma.

2. Cerneți făina într-un bol adânc, turnați laptele cald, untul topit și maiaua, adăugați zahărul și sarea. Frământați aluatul și puneți-l la un loc cald timp de 1-1.5 ore până își va dubla volumul. Adunați aluatul și lăsați-l să crească încă timp de aproximativ 30-40 de minute.

3. Împărțiți aluatul în 2 părți, întindeți fiecare parte într-un cerc cu grosimea de aproximativ 1 cm și așezați-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (veți obține blaturi cu diametrul de aproximativ 28 cm).

4. Preparați umplutura. Tocați verdeața mărunt și amestecați-o cu brânză, adăugați sare și piper negru măcinat. Desfaceți fileul de pui în fâșii subțiri. Dați cașcavalul prin răzătoare mare.

5. Presărați blaturile cu griș (ca să nu se înmoaie aluatul). Distribuiți uniform pe blaturi brânza cu verdeață, apoi așezați fileul de pui și presărați deasupra cașcavalul ras.

6. Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute până se va rumeni.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1