Plăcintă delicioase cu ciuperci, la cuptor – se prepară foarte simplu și rapid!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de plăcintă cu ciuperci, la cuptor. Deliciul este atât de aromat și gustos, încât nu veți rezista și chiar vă va cuceri din prima. Plăcinta savuroasă are un gust uimitor. Deliciul minunat se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap și din cele mai accesibile ingrediente.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 3 linguri de apă rece

– 50 g de unt la temperatura camerei

– 200 g de făină cernută

– 1 ou

– 0,5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 1 cutie de ciuperci champignon conservate

– 4 linguri de verdeață tăiată mărunt

– 100 g de cașcaval

– 1 ceapă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol și bateți-l, folosind telul. Apoi adăugați untul foarte moale. Amestecați bine compoziția, apoi turnați apă rece și adăugați sarea. Amestecând bine ingredientele din bol, adăugați făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale.

2. Pregătiți umplutura: curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Tăiați ciupercile. Prăjiți ceapa cu ciupercile într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până sunt gata. Lăsați legumele prăjite să se răcească.

3. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

4. Luați o formă detașabilă (24 sau 26 cm în diametru) și tapetați-o cu hârtie de copt. Întindeți un blat din aluatul finit și așezați-l în formă. Formați bordura.

5. Răspândiți pe toată suprafața aluatului umplutura. Răspândiți verdeața, apoi cașcavalul ras, deasupra umpluturii.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți cu grijă deliciul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Îndepărtați inelul detașabil și aranjați plăcinta apetisantă pe un platou. Serviți deliciul aromat cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1