Plăcinte moldovenești cu ouă și ceapă verde – vă dezvăluim secretele preparării!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de plăcințele extrem de gustoase. Plăcintele rumene și apetisante sunt cu umplutură de ouă și ceapă, care se prepară simplu și din cele mai banale ingrediente. În rezultat veți obține un deliciu aromat și savuros, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent. Serviți deliciul apetisant cu cea mai mare plăcere alături de sos cu smântână sau ketchup.

INGREDIENTE  

– 330 g de făină cernută

– 4 ouă fierte

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1 lingură de zahăr

– 250 ml de chefir

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 30 g de unt

– 1 ceapă

– 1 legătură de ceapă verde

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– mărar verde după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol chefirul cu bicarbonatul de sodiu. Adăugați 1 linguriță de sare și zahărul. Amestecați bine compoziția. Apoi adăugați treptat făina. Frământați un aluat moale, puțin lipicios.

2. Pregătiți umplutura: curățiți ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal și unt, până se va rumeni ușor. Spălați ceapa proaspătă, tăiați-o și adăugați-o în tigaie. Amestecați ingredientele și mai prăjiți-le timp de 2 minute. Opriți focul.

3. Decojiți ouăle și tăiați-le cuburi. Amestecați într-un bol ouăle tăiate cuburi cu compoziția de ceapă prăjită. Adăugați mărarul, preventiv spălat, zvântat și tăiat mărunt. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați umplutura.

4. Împărțiți aluatul în șase părți egale. Modelați bile din aluatul împărțit. Luați o bilă și puneți-o pe masa înfăinată. Întindeți un blat subțire și puneți pe centru puțină umplutură. Răspândiți puțin umplutura.

5. Pliați blatul, modelând o plăcintă. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

5. Prăjiți plăcintele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, la foc mic, sub capac, până se vor rumeni frumos.

6. Aranjați plăcintele pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, ca să evitați excesul de ulei.

7. Serviți deliciul apetisant cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1