Plăcinte moldovenești: turte crocante deosebite, le prepar neapărat în acest weekend!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă tradițională de plăcinte cu cartofi, care sunt absolut delicioase, foarte consistente și perfecte pentru prânz sau cină.

Puteți prepara aceste plăcinte cu orice fel de umplutură: brânză de vaci cu verdeață, carne, varză înăbușită, mere, dovleac sau piure de cartofi. Aceste plăcinte crocante cu umplutură suculentă și gustoasă sunt irezistibile, se prepară foarte simplu, dar sunt fantastic de gustoase!

Ingrediente

– 500 g de făină

– 300 ml de apă

– 1 linguriță de sare

– 400 g de cartofi

– 1 ceapă mare

– 1 legătură mică de pătrunjel

– ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Cerneți făina într-un bol adânc, faceți o adâncitură în mijloc, adăugați sarea și turnați apa. Cantitatea de apă poate varia în funcție de calitatea făinii. Frământați un aluat neted, rulați-l într-o bilă, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să stea timp de 10-15 minute.

2. Adunați aluatul, împărțiți-l în 6-8 părți egale și formați biluțe. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să stea timp de 10 minute.

3. Preparați umplutura: curățați cartofii, tăiați-i cubulețe, adăugați ceapa mărunțită și verdeața. Sărați după gust.

4. Întindeți biluțele de aluat sub formă de turtă, puneți la mijloc 1-2 linguri de umplutură, apoi lipiți plăcinta ca în imaginea de mai jos.

5. Puneți plăcinta într-o tigaie încinsă cu ulei, cu partea lipită în jos și prăjiți-o sub capac până se va rumeni. Întoarceți-o pe cealaltă parte și prăjiți-o sub capac la foc mic, ca să se gătească umplutura. Serviți plăcintele fierbinți. Sunt nemaipomenite cu smântână!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1