Plăcințele fine cu umplutură suculentă – un deliciu din bucătăria asiatică!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă foarte interesantă de plăcințele cu umplutură, din bucătăria asiatică. Această gustare se prepară din fâșii de aluat foarte subțiri, cu umplutură de carne tocată și foarte multă verdeață. Rețeta este dedicată gospodinelor ce adoră munca cu aluatul. Deliciu este extrem de aromat, apetisant și gustos, care se prepară din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 400 + 100 g de făină cernută

– 1 ou

– 300 ml de apă caldă

– 0,5 linguriță de sare

– ulei vegetal pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 500 g carne tocată de vită

– 4-5 cepe

– 1 legătură de mărar

– 1 legătură de pătrunjel

– zira după gust

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– 2 linguri de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol. Amestecați într-un vas 300 ml de apă caldă cu sarea. Turnați apa sărată în bolul cu ou. Amestecați.

2. Adăugați 400 g de făină cernută și frământați aluatul. Acoperiți bolul cu o farfurie sau prosop și lăsați-l pentru 20 de minute.

3. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și tăiați-o mărunt. Spălați verdeața și tocați-o mărunt.

4. Așezați carnea tocată într-un bol și adăugați ceapa tăiată, 2 linguri de apă și verdeața tocată. Potriviți ingredientele cu sare, piper negru măcinat și zira. Amestecați bine ingredientele, folosind lingura.

5. Așezați aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în două părți egale. Modelați din aluatul împărțit bile.

6. Aplatizați fiecare bilă de aluat, formând o turtă. Presărați turta cu făină. Pliați turta în jumătate și iar aplatizați-o. Îndreptați turta, aplatizați-o, apoi pliați-o într-un triunghi, presărând fiecare parte cu făină. Lăsați turta pliată timp de 10-15 minute, ca să fie mai ușor să o întindeți.

7. Luați o turtă pliată, desfășurați-o și presărați-o bine cu făină cernută. Întindeți turta într-un blat mare și foarte subțire, folosind un făcăleț lung de lemn.

8. Tăiați blatul fășii lungi, apoi tăiați fâșiile în formă de pătrate mari.

9. Luați un pătrat de aluat și răspândiți pe el 1 lingură de umplutură, apoi acoperiți cu al doilea pătrat. Lipiți marginile. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

10. Prăjiți plăcinta pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele, părți la foc moderat, până se va rumeni frumos. Așezați deliciul fin și apetisant pe farfurie. Serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1