Plăcintă stratificată cu cașcaval – super bună!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură delicioasă din bucătăria tradițională a Serbiei. Aceasta este un deliciu fabulos, în straturi, alternate cu unt și brânză moale. Obțineți o prăjitură originală, cu gust fin, aromă irezistibilă și aspect apetisant. Aceasta poate fi servită atât în calitate de gustare, cât și în calitate de pâine cu unele feluri de mâncare din legume. La fel, este numai bună pentru a fi luată la pachet.

INGREDIENTE

– 700 g de făină

– 2.5 linguriță de drojdie

– 400 ml de lapte

– 1 ou

– 340 g de unt (100 g pentru aluat, 230 g pentru a unge straturile de aluat, 10 g pentru a unge forma)

– 1 lingură de zahăr

– 0.5 lingură de sare

– 400 g de brânză Adygei

– 1 gălbenuș

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați aluatul cu ajutorul mașinii de copt pâine. Asigurați-vă că mașina este suficient de mare pentru cantitatea de făină indicată mai sus. Turnați în vas laptele cald și drojdia. Lăsați-o să se dizolve timp de 5-10 minute. Adăugați făina cernută, oul, untul moale (la temperatura camerei), sarea și zahărul. Setați regimul ”Aluat” și începeți pregătirea acestuia. Când aluatul va fi gata, aranjați-l într-un bol. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul la un loc cald să crească. Volumul acestuia va crește de 2-3 ori. Dacă nu dispuneți de o mașină de copt pâine, puteți frământa aluatul cu mâinile.

2. Dați brânză prin răzătoarea mare.

3. Aranjați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l puțin. Împărțiți-l în 10-12 porții de dimensiuni egale.

4. Ungeți forma de copt cu unt. Întindeți o porție de aluat într-un blat foarte subțire de mărimea formei. Aranjați blatul în forma de copt.

5. Topiți 230 g de unt în cuptorul cu microunde. Ungeți blatul cu unt topit, folosind o pensulă de silicon.

6. Întindeți într-un blat subțire încă o porție de aluat și aranjați-l în forma de copt. Ungeți-l cu unt topit și presărați-l cu brânză rasă (presărați cu brânză fiecare al doilea blat, cu excepția ultimului). Repetați procesul cu celelalte porții de aluat. Nu ungeți cu unt topit ultimul blat aranjat în formă.

7. Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați prăjitura în porții pătrate, de dimensiunea dorită. Acoperiți forma cu folie alimentară și lăsați-o la un loc cald, astfel încât aluatul să crească. Volumul acestuia se va mări de 2 ori.

8. Ungeți prăjitura cu gălbenuș bătut.

9. Coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 35-40 de minute.

Notă: Puteți folosi o formă de copt atât pătrată, cât și una rotundă. Obțineți o prăjitură destul de mare (28 x 28 cm). La dorință, puteți pregăti o prăjitură mai mică, folosind doar o jumătate din ingredientele indicate în rețeta de mai sus.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1