Pollock de Alaska – cum să prăjiți peștele în așa mod, încât să se adune și vecinii la ușă!

Bucătarul profesionist nu este cel ce poate pregăti bucate din ingrediente sofisticate, dar cel ce creează capodopere culinare din produse simple. Spre exemplu, peștele Pollock de Alaska. Din păcate, acesta este deseori lipsit de atenția pe care o merită. Pollock-ul, ca și alte specii de pești de mare, este bogat în fosfor, proteine și acizi grași. Acesta este hrănitor, practic fără oase și destul de economic. După preparare, acesta devine suculent, gustos și aromat.

Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu o cină specială, vă îndemnăm să prăjiți peștele astfel, încât și vecinii să facă rând la ușă. Vă prezentăm mai jos cel mai simplu mod de preparare a peștelui, cu ajutorul căruia veți obține un fel de mâncare cald deosebit de savuros, demn de toate laudele.

CUM SĂ PREGĂTIȚI CORECT PEȘTELE

1. Dezghețați peștele timp de câteva ore, în frigider, pe raftul de jos. Nu vă recomandăm să folosiți cuptorul cu microunde sau apa fierbinte. De altfel, peștele va fi uscat și va avea un gust neplăcut.

2. Curățați bine peștele. Tăiați-i înotătoarele, îndepărtați măruntaiele și pelicula din interior. Tăiați peștele porții de mărimea dorită.

3. Datorită diverselor marinade pentru pește, puteți îmbogăți gustul acestuia. Pollock-ul se combină perfect cu sosul de soia, sosul de muștar sau sucul de lămâie. Marinați peștele în sosul dorit timp de 20 de minute. Nu folosiți usturoiul, deoarece peștele își va pierde gustul său fin.

4. Treceți peștele prin făină, apoi prin pesmeți. La fel, puteți folosi și ou bătut.

5. Prăjiți peștele într-o tigaie încinsă cu ulei, câte 5 minute pe fiecare parte. Folosiți ulei în cantități mai mari. Astfel, obțineți cel mai gustos Pollock, cu aromă irezistibilă și cu o crustă aurie crocantă.

6. Înainte de servire, așezați peștele pe un prosop de hârtie, astfel încât să se scurgă excesul de ulei.

7. Aranjați peștele pe o farfurie și decorați cu verdeață după gust. La dorință, serviți peștele cu sos de smântână. În calitate de garnitură folosiți piure de cartofi și legume proaspete sau la grătar.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1