În Italia această ruladă costă o avere, iar dvs o puteți pregăti acasă dintr-o cantitate minimă de ingrediente și foarte ieftin!

Porchetta italiană reprezintă o ruladă delicioasă din carne cu ierburi aromate, usturoi și coajă rasă de portocală. Pregătită pentru prima dată în centrul Italiei, rulada a devenit foarte populară și iubită de toți. Acest deliciu este prezent la fiecare sărbătoare sau târg. Deși se consideră că pe Peninsula Italică doar bucătarii profesioniști o pot pregăti, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm rețeta unei rulade delicioase în stil italian, ce o puteți pregăti în propria bucătărie. Din cele mai accesibile ingrediente obțineți o ruladă aromată, crocantă și foarte apetisantă.

INGREDIENTE

-1-1.5 kg piept de porc

-2 linguri de salvie

-3 linguri coajă rasă de portocală

-2 linguri semințe de mărar

-2 linguri de rozmarin

-6 căței de usturoi

-ulei de măsline

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați carnea sub un jet de apă. Faceți o tăietură mai adâncă, la o distanță de câțiva cm de la margini.

2. Întoarceți carnea pe partea tăiată. Faceți o tăietură paralelă cu suprafața de lucru.

3. Faceți niște incizii oblice în locurile în care stratul de carne este mai gros. Astfel, carnea se va marina mai bine.

4. Ungeți carnea cu ulei de măsline.

5. Presărați-o cu sare.

6. Presărați carnea cu piper negru măcinat, semințele de mărar, rozmarinul tocat și salvie.

7. Tocați usturoiul. Acoperiți carnea cu un strat de usturoi și coajă rasă de portocală.

8. Cu grijă, rulați carnea cât mai strâns.

9. Presărați rulada cu sare și condimentele rămase.

10. Legați rulada cu o ață specială și dați-o la frigider pentru 3-4 ore. Cel mai bine e să lăsați rulada la frigider peste noapte. În acest caz, aranjați-o pe o grilă.

11. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 230°С. Ungeți o formă de copt cu ulei de măsline. Aranjați rulada în forma de copt și stropiți-o cu puțin ulei. Dați-o la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Micșorați temperatura până la 120°С  și coaceți rulada încă timp de 60 de minute.

12. Acoperiți rulada cu folie de aluminiu și lăsați-o pentru 10 minute.

Notă: În fiecare regiune a Italiei porchetta se prepară în mod diferit. Fiecare gospodină experimentează cu ingredientele, condimentele și ierburile aromate preferate. Însă, salvia și rozmarinul sunt condimentele ce nu lipsesc niciodată din rețetă. La dorință, puteți înveli rulada în fâșii de bacon sau slănină, apoi să-l legați cu ață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1