Prăjitură aerată cu mere – atât de fină și gustoasă, încât se topește în gură!

Vă prezentăm o rețetă reușită de prăjitură delicioasă cu mere – un deliciu special, ce se topește în gură. Prăjitura este fină, rumenă și pufoasă. Chiar dacă se prepară foarte simplu, obțineți un desert demn de toate laudele, fără prea multe bătăi de cap. Prăjitura se combină perfect cu o ceașcă de ceai aromat sau cafea. Răsfățați-vă cu cea mai delicioasă prăjitură de casă, perfectă pentru toată familia.

INGREDIENTE

– 3 ouă

– 120 g + 2 linguri de zahăr

– 150 ml de lapte

– 1 pachețel de zahăr vanilat

– 1 lămâie (coaja rasă)

– 150 g de făină

– 1 linguriță praf de copt

– 1 linguriță de scorțișoară

– 1 priză de sare

– 30 g de unt

– 1 kg de mere

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți ouăle într-un bol cu zahărul tos și zahărul vanilat, până obțineți o masă omogenă pufoasă. Apoi adăugați laptele și iar bateți puțin amestecul.

2. Cerneți făina și amestecați-o cu scorțișoara, praful de copt și sarea. Treptat, adăugați ingredientele uscate în bol. Amestecați ingredientele. Obțineți un aluat omogen, puțin lichid.

3. Spălați merele, decojiți-le și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele felii subțiri. Adăugați merele și coaja de lămâie în aluat. Amestecați bine.

4. Alegeți o formă de copt, cu dimensiunea de aproximativ 20 x 30 cm și tapetați-o cu hârtie. Turnați aluatul în formă. Agitați ușor forma, astfel încât aluatul să se uniformizeze.

5. Tăiați untul rece cuburi mici și aranjați-l pe toată suprafața prăjiturii. Presărați cu zahăr.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, pentru 40-50 de minute, până obțineți o crustă rumenă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Aranjați forma cu prăjitura coaptă pe o grilă, pentru 10 minute, să se răcească puțin. Scoateți prăjitura din formă și îndepărtați hârtia de copt. Așezați prăjitura pe un platou.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1