Prăjitură aromată cu cașcaval, pe care aș dori să o prepar în fiecare zi!

Orice fel de mâncare cu cașcaval, fie acesta un aperitiv sau o prăjitură, este extrem de delicios. Vă prezentăm o rețetă de prăjitură apetisantă cu cașcaval, ce se prepară simplu, fără bătăi de cap. Petrecând puțin timp la bucătărie, obțineți o prăjitură sățioasă și foarte gustoasă. Uimiți familia dragă cu un deliciu fin și aromat.

INGREDIENTE

– 200 g de cașcaval

– 350 g de făină

– 170 g de unt

– 1 ou

– 1 gălbenuș

– 0,25 lingură de sare

– 0,5 lingură de zahăr

– 200 ml de lapte

– 1,5 linguriță de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați laptele într-o cratiță și încălziți-l puțin. Dizolvați în laptele cald drojdia uscată și zahărul. Adaugați oul, sarea și 50 g de unt la temperatura camerei. Amestecați ingredientele.

2. Cerneți făina și adaugați-o la amestecul cu lapte. Frământați aluatul. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald, până volumul acestuia se va dubla.

3. Presărați suprafața de lucru cu făină. Împărțiți aluatul în 7 părți egale. Întindeți o porție de aluat într-un blat.

4. Ungeți o formă de copt (20 x 25 cm) cu unt. Aranjați blatul în formă și ungeți-l cu unt topit, cu ajutorul periei de silicon. Presărați blatul cu cașcaval ras (cât mai generos).

5. Întindeți porția următoare de aluat într-un blat. Aranjați blatul în formă, peste cașcaval, apoi ungeți-l cu unt topit. Alternați astfel straturile, până veți asambla prăjitura. Ultimul strat trebuie să-l constituie aluatul. Ungeți ultimul blat cu gălbenuș bătut.

6. Tăiați prăjitura în porții pătrate, dar nu le separați. Acoperiți-o cu un prosop și lăsați-o la un loc cald pentru 20 de minute.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți prăjitura aromată la micul dejun, cu o ceașcă de cafea sau ceai.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1