Prăjitură aspectuoasă cu mere – cea mai bună alternativă pentru șarlota clasică!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de prăjitură cu mere. Desertul aspectuos cu mere este delicat, gustos și apetisant. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți obține o prăjitură extrem de aromată și delicioasă. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 300 ml de lapte

– 2 linguri de zahăr

– 1.5 lingurițe de drojdie uscată

– 1 linguriță de sare

– 1 ou +1 ou (pentru a unge prăjitura)

– 120 ml de ulei vegetal

– 600 g de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 4-5 mere

– 2 linguri de zahăr

– 1 plic de zahăr vanilat

– 1 lingură de amidon + 2 linguri de apă

– zahăr pudră (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol laptele cald cu zahărul și drojdia uscată. Amestecați ingredientele.

2. Apoi spargeți 1 ou în bolul cu ingrediente, adăugați sarea și turnați uleiul vegetal. Amestecați.

3. Adăugați treptat în bolul cu ingrediente făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale nelipicios. Acoperiți bolul cu un capac și lăsați-l la un loc cald timp de 1 oră.

4. Pregătiți umplutura: spălați merele, îndepărtați-le cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi mici. Prăjiți merele într-o tigaie uscată, adăugând zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați umplutura și coaceți-o la foc moderat, până se vor înmuia merele.

5. Amestecați într-un vas amidonul cu apa. Turnați amidonul dizolvat în tigaia cu mere. Amestecați și mai prăjiți la foc mic, timp de 3-5 minute. Opriți focul. Lăsați umplutura să se răcească.

6. Împărțiți aluatul în 10 părți egale. Formați bile din aluatul împărțit.

7. Luați o bilă, puneți-o pe suprafața de lucru și întindeți un blat. Tăiați blatul din centru spre margine. Așezați pe marginea tăieturii o linguriță de umplutură și rulați un con, precum în poza de mai jos. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

8. Tapetați o formă de copt cu hârtie și așezați conurile într-un cerc concentric. Acoperiți forma cu folie alimentară și lăsați-o pentru 20 de minute la un loc cald.

9. Spargeți 1 ou într-un vas, bateți-l bine și ungeți cu acesta prăjitura. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Decorați prăjitura aspectuoasă cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1