Prăjitură cremoasă cu căpșuni, care se topește în gură. Un deliciu magic cu cele mai parfumate fructe.

În sezonul căpșunilor nu trebuie să ratați această rețetă simplă și delicioasă. “Prăjitura cu căpșuni” seamănă la gust cu cheesecake-ul, doar că ingredientele folosite sunt mai simple și mai accesibile. Veți obține un desert gingaș, parfumat, foarte gustos și cu o textură cremoasă. Blatul sfărâmicios se combină minunat cu sosul delicat și căpșunile aromate. Serviți prăjitura cu plăcere!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-260 g de făină

-100 g de zahăr

-100 g de smântână

-100 g de unt

-1 linguriță de praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-200 g de smântână

-3 ouă

-1 lingură de amidon

-150 g de zahăr

-500 g de căpșuni

-50 g de fulgi de cocos

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Aluatul. Puneți smântâna într-un bol și adăugați untul topit. Amestecați bine. Presărați zahărul și praful de copt, amestecați și adăugați făina cernută. Amestecați aluatul la început cu lingura, apoi frământați-l pe masă cu mâinile.

2. Puneți aluatul într-o formă de copt (diametrul de 26 cm) și distribuiți-l uniform, apoi formați borduri mici. Dați blatul la frigider pentru 10 minute.

3. Umplutura. Bateți ouăle într-un bol, adăugați zahărul, vanilia, smântâna și amidonul. Amestecați bine toate ingredientele.

4. Spălați fructele, îndepărtați codițele și uscați-le bine cu un prosop de hârtie. Apoi puneți-le în formă și turnați deasupra sosul de smântână. Presărați deasupra fulgii de cocos.

5. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Apoi scoateți-o din cuptor, lăsați-o să se răcească timp de o oră și serviți-o la masă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1