Prăjitură cu afine

O prăjitură foarte gustoasă și ușor de preparat, care îi va fermeca pe toți gurmanzii. Prăjitura cu afine este un desert fresh, care te scoate din încurcătură foarte repede, atunci când nu ai mult timp pentru a prepara ceva dulce. O puteți pregăti în orice anotimp, atât cu afine, cât și cu alte fructe de pădure congelate. Blatul este pufos, iar afinele îi dau un gust deosebit prăjiturii. De asemenea, este foarte aspectuoasă, o puteți prepara fie la mese festive, în familie sau pentru o întâlnire cu prietenii.

Ingrediente pentru aluat

– 2 ouă

– 100 g de zahăr

– 120 g de unt topit

– 350-400 g de făină

– 1.5 lingurițe cu vârf de praf de copt

Ingrediente pentru umplutură

– 200-250 g de afine

Ingrediente pentru topping

– 2 ouă

– 180 g de smântână

– 100 g de zahăr

– 2 linguri de făină

Mod de preparare

1. Aluatul. Frământați aluatul, adăugând câte un ingredient. La sfârșit adăugați făina în doze mici. Veți obține un aluat moale ca plastilina. Îl înveliți într-o folie alimentară și îl dați la frigider până când veți prepara topping-ul.

2. Topping-ul. Bateți ouăle, adăugați smântâna, zahărul și făina. Amestecați bine.

3. Așezați aluatul într-o formă rotundă și detașabilă (diametrul de 23 cm), întindeți-l până acoperiți părțile laterale ale formei (deoarece în timpul coacerii, marginile se vor lăsa puțin, astfel veți evita scurgerea topping-ului). Puneți afinele și turnați topping-ul.

4. Coaceți timp de 25-35 de minute, după care o lăsați să se răcească complet și o tăiați,

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1