Prăjitură cu brânză de Cracovia – apreciată la cel mai înalt nivel de toți amatorii prăjiturilor cu brânză!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu brânză, total diferită de cele cu care ne-am obișnuit. Aceasta nu este doar o simplă prăjitură cu brânză, fiind foarte diferită și de cunoscutul tuturor cheesecake.

Aluatul fin se combină perfect cu umplutura pufoasă, ușoară și aromată. Secretul acestei prăjituri se conține în proporțiile de aluat și umplutură. Cu siguranță, merită tot timpul investit.

Ingrediente

– 1 kg de brânză de vaci

– 8 albușuri

– 225 g de unt

– 2 g de vanilie

– 100 g de stafide

– 1 priză de sare

– 1 ou

– 8 gălbenușuri

– 375 g de zahăr pudră

– 3 linguri de amidon

– 250 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Frecați 125 g de unt moale cu 125 g de zahăr pudră. Adăugați 1 ou, vanilia și amestecați. Cerneți făina. Frământați aluatul și dați-l la frigider pentru 60 de minute.

2. Împărțiți aluatul în două părți, una fiind mai mare decât a doua. Întindeți partea mai mare de aluat într-un blat. Aranjați-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Înfigeți-l de câteva ori cu o furculiță. Dați forma la frigider pentru 30 de minute.

3. Scoateți forma din frigider și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 12-15 minute.

4. Pregătiți umplutura: treceți brânză prin sită. Amestecați brânza cu ajutorul unui robot de bucătărie, până obțineți o masă cremoasă, fină și uniformă.

5. Frecați 100 g de unt moale cu 200 g de zahăr pudră.

6. Continuând să amestecați untul cu zahărul pudră, adăugați câte un gălbenuș și câte o lingură de brânză, până o amestecați pe toată.

7. Bateți albușurile cu o priză de sare. Adăugați 50 g de zahăr pudră și bateți albușurile până obțineți o spumă densă ce își păstrează forma. Adăugați stafidele pregătite și amidonul.

8. Amestecați brânza cu spuma de albuș, lent, fără a depune prea mult efort.

9. Pe blatul copt întindeți uniform umplutura cu brânză.

10. Întindeți într-un blat partea rămasă de aluat. Tăiați-l fâșii. Aranjați fâșiile de aluat pe umplutură, formând un grilaj din acestea.

11. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 50 minute.

12. Stingeți cuptorul, deschideți puțin ușa și lăsați prăjitura în cuptor timp de 60 de minute.

Notă: Prăjitura poate fi servită cu ceai sau cafea. La dorință, puteți glazura prăjitura – amestecați suc de lămâie cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1