Prăjitură cu brânză și piersici – un desert incredibil de aromat și suculent, care devine mult mai gustos a doua zi!

Vă veți îndrăgosti de această prăjitură de la prima bucățică și pentru toată viața! “Prăjitura cu brânză și piersici conservate” este absolut fantastică. Aluatul pur și simplu se topește în gură, iar umplutura este foarte moale și suculentă. Această prăjitură poate fi servită chiar și pe masa de sărbătoare, fiindcă arată frumos și apetisant. Savurați desertul cu un ceai aromat!

INGREDIENTE

-150 g de unt

-200 g de zahăr

-225 g de făină

-1 priză de sare

-1 priză de praf de copt

-500 g de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi

-2 ouă

-1 cutie mică de piersici conservate

-vanilie

-coaja rasă de la 1/2 lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Puneți untul cald într-un bol, adăugați 100 g de zahăr și frecați bine ingredientele. Apoi presărați treptat făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați aluatul mai întâi cu o spatulă, apoi frământați-l cu mâinile.

2. Tapetați fundul unei forme detașabile (cu diametrul de 23 cm) cu hârtie de copt și ungeți părțile laterale cu unt. Puneți aluatul în formă și distribuiți-l cu mâinile, formați bordurile. Dați blatul la frigider.

3. Puneți brânza într-un bol, presărați zahărul rămas, vanilia și coaja rasă de lămâie, amestecați. Apoi bateți ouăle, puneți-le în masa obținută și amestecați cu blenderul până la omogenizare.

4. Puneți piersicile conservate pe un șervețel (ca să se absoarbă excesul de lichid), apoi tăiați-le felii.

5. Scoateți blatul din frigider, puneți deasupra masa de brânză și nivelați-o. Apoi așezați feliile de piersici și apăsați-le în masă.

6. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească complet, apoi tăiați-o bucăți și serviți-o la masă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1