Prăjitură cu ciocolată Brownie – aflați rețeta originală a celui mai notoriu desert!

Cel mai popular deliciu din lume – prăjitura Brownie, a fost inventată în anul 1893, în bucătăria legendarului hotel Palmer House, Chicago. Vă prezentăm rețeta originală a acestei prăjituri cu ciocolată. Aceasta este gustoasă, pufoasă și gingașă. Tradiționalele Brownie au o aromă seducătoare de vanilie, o crustă crocantă și miez umed. Preparați-le la orice sărbătoare, este un desert absolut fantastic!

INGREDIENTE

– 100 g de ciocolată neagră

– 180 g de unt

– 200 g de zahăr brun

– 4 ouă

– 100 g de făină

– 100 g de nuci

– zahăr pudră

– înghețată de vanilie (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Rupeți ciocolata bucăți. Puneți ciocolata și untul într-un vas termorezistent. Dați vasul la baia de aburi, până se topesc ingredientele. Amestecați încontinuu, cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn. Obțineți un sos dens de ciocolată. Lăsați sosul să se răcească.

2. Bateți ouăle cu ajutorul unui mixer. Treptat, adăugați 100 g de zahăr brun. Amestecați timp de 2-3 minute.

3. Fărâmițați nucile cu ajutorul unui cuțit pe o tavă de lemn. La dorință, prăjiți nucile pe o tigaie uscată, până acestea devin aromate.

4. Cu grijă, adăugați în sosul de ciocolată (la temperatura camerei) 100 g de zahăr brun, nucile și făina cernută. Amestecați bine cu ajutorul unui tel.

5. Împreunați amestecul de ciocolată cu cel de ouă bătute. Amestecați compoziția bine, până obțineți o masă omogenă, cu o culoare uniformă.

6. Încălziți cuptorul până la temperatura de 200 grade. Tapetați cu hârtie de copt o formă termorezistentă (mai adâncă). Turnați aluatul în formă.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute, până obțineți o crustă de zahăr. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Scoateți prăjitura din cuptor, lăsați să se răcească. Tăiați prăjitura cu ajutorul unui cuțit de bucătărie sau cu un cuțit pentru pizza.

8. Aranjați Brownie pe platou și decorați cu zahăr pudră. La dorință, serviți deliciul cu o bilă de înghețată cu vanilie.

Notă: Valoarea nutritivă pentru 100 g – 676 Kcal, Proteine/Grăsimi/Glucide — 10.3/46.1/55.3.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1