Prăjitură cu dovleac și griș – delicioasă de te lingi pe degete!

Faimosul dovleac este vedeta toamnei. Din leguma parfumată se prepară mâncăruri regale, gustoase și sănătoase. Vă prezentăm o rețetă de prăjitură din dovleac și griș, care este ușor de preparat, chiar și pentru novicii în arta culinară. Chiar dacă se prepară într-un timp record, este delicioasă, sățioasă și aromată. Preparați acest deliciu și surprindeți-vă familia cu o prăjitură de casă apetisantă.

INGREDIENTE

– 2 pahare de dovleac ras

– 250 ml de chefir

– 0,5 pahar de zahăr pentru aluat

– 1 pahar de zahăr pentru sirop

– 1,5 pahare de griș

– 1,5 lingurițe praf de copt

– 1 lămâie

– 1 pachet fulgi de cocos

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dați dovleacul prin răzătoarea mică. Obțineți 2 pahare de dovleac ras.

2. Porniți cuptorul și încălziți-l până la temperatura de 180 grade.

3. Dați prin răzătoarea mică coaja de lămâie. Amestecați într-un bol dovleacul cu zahărul, grișul, praful de copt, coaja de lămâie și chefirul. Amestecați bine, într-un tempou mai rapid. Dacă grișul se va umfla, veți obține o prăjitură prea densă.

4..Ungeți o formă de copt cu ulei și turnați aluatul. Dați forma la cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Pregătiți siropul: amestecați într-o cratiță apa cu zahărul și sucul de lămâie. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Fierbeți siropul timp de 3 minute și lăsați-l să se răcească. Turnați siropul peste prăjitura coaptă (fierbinte) și presărați cu fulgi de cocos.

Notă: Nu vă faceți griji dacă prăjitura plutește în sirop. Siropul timp de 30 minute se absoarbe în prăjitură și obțineți un deliciu fin și foarte gustos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1