Prăjitură cu gem și aluat răzuit – un desert excelent din foarte puține ingrediente!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu gem și aluat răzuit. Este un desert excelent, din foarte puține ingrediente, preparat într-un timp record. Prăjitura este foarte gustoasă, mai ales pentru micul dejun, cu o ceașcă de ceai aromat. Desertul fraged și savuros este o adevărată baghetă magică pentru toate gospodinele. Răsfățați-vă de dimineață cu un deliciu fascinant, ce vă asigură cu o bună dispoziție pe tot parcursul zilei.

INGREDIENTE

– 250 g de unt

– 2 ouă

– 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 pahar de zahăr

– 1-1.5 pahar de făină

– 1 pahar de gem după gust

– 1 priză de sare

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Topiți untul într-un vas termorezistent, la baia de aburi. Adaugați în vas ouăle, zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecați ușor ingredientele.

2. Cerneți făina și adăugați-o în amestecul obținut. Frământați aluatul.

3. Împărțiți aluatul în două părți cu dimensiuni diferite (1/2 și 2/3). Dați la congelator partea mai mică de aluat, pentru 15 minute.

4. Întindeți porția mai mare de aluat într-un blat și așezați-l într-o forma de copt, preventiv unsă cu ulei vegetal. Ungeți blatul cu gem, într-un strat uniform.

5. Dați prin răzătoarea mare aluatul congelat, presărând-ul peste umplutură.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Lăsați prăjitura sa se răcească și tăiați-o în porții de mărimea dorită.

7. Aranjați prăjitura pe un platou și serviți-o cu o ceașcă de ceai sau lapte cald.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1