Prăjitură cu gust incomparabil! O rețetă excepțională care a cucerit milioane de oameni!

“Prăjitura răzuită cu gem” este una dintre cele mai simple deserturi, care se prepară din 2 blaturi de aluat și un strat de gem. Această prăjitură este economică, se prepară foarte ușor și simplu, dar are un gust incomparabil, de care te îndrăgostești definitiv.

Prăjitura cu coca rasă se prepară tradițional cu gem de coacăze, însă este la fel de gustoasă cu orice tip de gem sau dulceață densă. Serviți prăjitura cu o băutură caldă!

PRĂJITURĂ RĂZUITĂ CU GEM DE CĂPȘUNI

Ingrediente

– 2 ouă

– 200 g de unt

– 0.5 linguriță de vanilie

– 200 g de gem de căpșuni

– 500 g de făină

– 250 g de zahăr

– 1 linguriță de praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați aluatul sfărâmicios pentru prăjitură. Topiți untul într-o cratiță mică. Între timp cerneți făina și praful de copt.

2. Turnați untul topit într-un bol adânc și amestecați-l cu zahăr, ouă și vanilie.

3. Adăugați treptat amestecul de făină și frământați aluatul. Apoi împărțiți-l în 2 părți. Dați o parte de aluat la congelator timp de o oră. Întindeți cealaltă parte de aluat de mărimea necesară, așezați-l într-o formă unsă cu unt și ungeți-l cu un strat de gem cu grosimea de aproximativ 1 cm.

4. Scoateți aluatul din congelator și dați-l prin răzătoare mare. Presărați stratul de gem cu aluat ras și coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1